Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Přes ševce na válečníky. Čeká nás soupeř, jehož myšlení je nastaveno nyní trochu jinak

Slávistický útočník Mick van Buren se raduje ze svého gólu. foto: Jakub Stadler, MAFRA

Názor
Tři výhry, dobré. Ale drobné ale… Statistika se Zlínem hovoří jasně: střely na bránu 17:1, rohy 12:1.
  12:45

To by měla být dostatečná dominance k pohodlnému vítězství. Místo toho Zlín ještě nastřelil tyč a poslední minuty jsme se třásli o tři body. Podobné nedodělávky nás mohou přijít draho. Bez nadsázky se dá říci, že nás ztráty s outsidery v posledních letech stály dva tituly. Ne se Spartou, myslím Hradec, Teplice, Budějovice, Karvinou...

Nemám radu, jak ještě přitlačit vepředu, střel bylo hodně. Koukalo se na to dobře. Ale gól z nulového tlaku snižující na 2:1 v závěru?

Ukrajinská cesta do Evropské ligy. Když Slavia vyřadí Dnipro, čeká ji Luhansk

Ve čtvrtek vyrazíme dál, do Evropy. Přes Dněpr, a pokud se podaří, dál přes Luhansk. Jsme favoriti. Ale znovu drobné ale. Potkáme hráče, jejichž zem je ve válce. Jejich myšlení a bojovnost (myslím sportovní) je asi nastavená jinak než hráčů odchovaných Prahou. Ty nerozhodí nějaká křivda od rozhodčího.

Náš první soupeř Dněpr aspoň běžně hraje na území, kde se relativně nebojuje. Tak nemusí mít úplně válku v hlavě. Ale Luhansk, který sídlí v nyní okupované oblasti, teď hraje v Záporoží. To taky není oáza klidu. My na Ukrajinu nejedem, ale i tak, nepodceňovat!

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...