Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu BOHEMÁK: Žádný dřevák. Sňozík je bůh

Sport

  21:00
PRAHA - Právě odehrané kolo potvrdilo některé blahé i neblahé trendy panující v naší fotbalové lize. Tedy především klokani se rozhodli zakrnět pro zbytek sezony ve středu tabulky. To je neblahé znamení, ale třeba se do konce sezony ještě nějaké tříbodové radosti dočkáme. Zvláště když nás v příštích třech kolech čeká odpad zespodu tabulky v pořadí Ústí, Příbram a Brno.

Bohemians 1905 - Jablonec (Josef Jindřišek vpředu a Jan Kovařík) foto: ČTK

Rudoši z Letné pokračují ve svých průměrných výkonech, borci ze západu Čech jdou výkony vzhůru. To je blahý trend. Sešívky a Ostraváci hrají jako na podzim, ale proti všem předpokladům i dění na hřišti se jim přece jen daří bodovat. To je nám jedno.

Důležité je, co se dělo v neděli v Budějovicích. Vlastními chybami jsme přišli o zasloužené tři body, a to ještě můžeme být rádi. Radek Sňozík totiž v poslední minutě chytil penaltu (a v průběhu zápasu ještě nejméně dvě tutovky domácích) a právem obsadil místo mezi tyčemi v sestavě kola.

O penaltě se říká, že ji nelze chytit, jen špatně kopnout. Obvykle to tvrdí tým, který z ní nezvládne vsítit. Jako trenér Šilhavý: "Určený je Otepka, ale ten už střídal, tak si míč vzal Benát a věřili jsme mu. Bohužel ji kopnul špatně a brankáři usnadnil práci." Kouč klokanů měl pochopitelně jiný názor. "Sňóza ji parádně chytil a zachránil nám cenný bod." Tak pravil Pavel Hoftych. A měl pravdu.

Někdy je těžké rozsoudit, zda byl kopající hráč dřevák, nebo brankář bůh. To ale není případ nedělního odpoledne na jihu Čech. Sňóza je bůh, což my ve Vršovicích víme už dlouho.

Autor (37) zažil mistrovskou a pohárovou sezonu jako malý chlapec a od té doby mu není pomoci.

Autoři: