Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

KUBÁNEK: Jarolíma čekají těžké úkoly. Rolí spasitele ale není zatížen

Sport

  10:00
PRAHA - Přestože se poslední dny nesou ve znamení chladnějšího počasí, je šéfovi českého fotbalu Miroslavu Peltovi docela horko...

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím, který dříve vedl Slavii. foto: ČTK

Už dříve musel začít shánět nového titulárního sponzora nejvyšší soutěže, potom přišel krach národního týmu na Euru a vše „vyšperkoval“ následný odchod reprezentačního kouče Pavla Vrby do Ruska. Pokažený turnaj už spravit nejde, tak aspoň že Vrbova nástupce už Pelta má. Spekulovalo se očtyřech pěti jménech, přičemž favorit číslo jedna byl zřejmý – Karel Jarolím.

Jarolím převezme národní tým, zároveň může Boleslav dovést do Evropské ligy

Zkušený a renomovaný pedant, který působil na tuzemské scéně, na Slovensku, ve Francii i arabském světě ajenž po dlouhých letech čekání dovedl Slavii ke dvěma titulům i do Ligy mistrů.

Jenže ouha, jeho získání nebylo tak snadné, byl totiž vázán vMladé Boleslavi. Přestože mu odchod umožňovala klauzule ve smlouvě, rozhodl se Pelta se šéfem středočeského klubu Josefem Dufkem raději vyjednávat. Nakonec se dohodli na tom, že Jarolím ještě Boleslavi pomůže v boji o Evropskou ligu, což nejspíš také sníží výši odstupného, kterou musí FAČR za Jarolíma zaplatit. Na konci srpna se pak plně ujme reprezentačních povinností.

A bude načase, neboť už 4. září zápasem proti Severnímu Irsku vstupují Češi do kvalifikace mistrovství světa. Navíc Jarolímovou úlohou nebude mužstvo „pouze“ připravit na utkání, ale po ukončení reprezentační kariéry několika opor také vytvořit jeho novou kostru. Roli může mít usnadněnou snad jen v tom, že narozdíl od Vrby není považován za „spasitele“. Po poslední zkušenosti je totiž lepší na něj nevěřit.

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč