Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Mlčet k ruské výzvě? Své argumenty jsme v Radě bezpečnosti OSN mohli obhájit

Na Silvestra lidé zprávy moc nesledují. Ani ty, že v pátek Rusko letecky napadalo ukrajinská města a v sobotu Ukrajina raketami zasáhla ruský Bělgorod. To patří k realitě války spuštěné ruskou invazí. Těžší je pochopit, že Rusko nepokládá za problém své útoky, ale ukrajinské protiútoky ano.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HV

Tady bych pana Petráčka trochu opravil (jemu jento samozřejmě jedno, já vím). Ale Česká rebublika nemlčela, MZV odleslalo dopis s vysvětlením a ministr zahraničních věcí k tomu taky měl komentář.

0 0
možnosti

Protože by to znamenalo, že rusko považujeme za legitimního partnera pro diskusi. To co autor napsal opakujeme stále a chováme se (naštěstí) podle toho samého. Nepotřebujeme to zopakovat někomu kdo nemá v úmyslu to vyslechnout a nepotřebujeme dělat divadlo okolí, protože to už není potřeba, tohle už nejsou první měsíce kdy bylo potřeba veřejně ustanovit pozice.

Kdyby někdo na to "předvolání" přišel tak by ho stejně nikdo neposlouchal, ale naše diplomatické odmítnutí se toho účastnit je bolelo citelně, mluvili o tom ještě 3 dny potom.

0 0
možnosti
PK

Snažit se cokoli Rusku říkat je zcela zbytečné, takže za mě je náš postup zcela v pořádku.

3 2
možnosti
RD

"My, politický Západ, pomáháme napadeným. Po červnu 1941 jsme dodávkami zbraní pomáhali Sovětskému svazu napadenému Hitlerovým Německem." Fajn, ale my, Češi, jsme dodávali zbraně Hitlerovi až do samého konce. Jistě, nedobrovolně, ale vsadil bych se, že by to Lavrov vytáhl. Afričany bychom leda zmátli.

2 1
možnosti