Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Největším Čechem současnosti je Jágr. Puberťák vyrostl v chlapa

Sport

  10:00
PRAHA - Sláva Emilu Zátopkovi, Věře Čáslavské a Pavlu Nedvědovi. Všechny tyto legendy českého sportu proslavily naši zemi díky svým úctyhodným výkonům a výsledkům po celém světě. Pokud by se ale měl v nějaké veřejné anketě nyní volit nejlepší tuzemský sportovec historie, vyhrál by ji Jaromír Jágr.

Jaromír Jágr dokázal, že jej mají někteří lidé za boha. foto: ČTK/AP

Krásný pocit. Velký bonus a odměna za moji práci, rozplýval se Jágr po vyrovnání Messiera

Čtyřiačtyřicetiletý hokejový nestor má totiž výhod u v tom, že na rozdíl od tří zmiňovaných legend a spousty dalších hvězd minulosti je stále aktivní, takže je veřejnosti pořád na očích.

Navíc by mu jistě pomohlo, že Česko reprezentuje v hokeji, spolu s fotbalem nejpopulárnějším sportu u nás. K dobru by se mu pak přičetlo i to, jaké popularitě se těší ve světě.

V kanadsko-americké NHL se totiž v úterý stal druhým nejproduktivnějším hráčem historie, když se bodově vyrovnal ikoně z let osmdesátých a devadesátých Marku Messierovi, a pochvalná slova se na jeho konto nesou ze všech stran.

NEJBOHATŠÍ HOKEJISTA HISTORIE – JAROMÍR JÁGR – 136,3 milionů dolarů za kariéru....
Jaromír Jágr aplauduje publiku po vyrovnání Marka Messiera.

A pak je tu ještě jeden důležitý prvek, který podobné ankety rozhoduje. Životní příběh.

Z puberťáka, který dokázal rozházet týdenní plat za jednu noc v kasinu v Las Vegas a jenž byl „rakovinou“ kabiny kvůli svému sobeckému přístupu, se stal uvážlivý věřící člověk, pro nějž je blaho týmu víc než jeho vlastní.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!