Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Pelého střela mimo

Sport

  9:28
PRAHA - Podobně ostrý výrok nezaslechnete od významné fotbalové osobnosti každý den. Když se legendární Pelé na konci minulého týdne opřel do hvězd Robinha a Ronalda a obvinil je z užívání drog, musel si toho všimnout každý fanoušek nejen v Brazílii. Kolik bylo na závažném obvinění pravdy? Vypadá to, že se Pelé jen snažil ulehčit svému synovi, který za pletky s narkotiky stanul před soudem.

Pelé byl ministrem sportu. foto: AFP

Robinho se začal bránit a žádal omluvu. Když se jí nedočkal, začal Pelému hrozil žalobou. Pár dní panovalo ticho. „Rozhodně jsem nic takového neřekl, asi mi špatně rozuměli,“ vyjádřil se až včera Pelé pro brazilskou televizi. „Myslím, že to opravdu bylo nedorozumění. Pelé udělal chybu, ale nejsem na něj naštvaný,“ urovnal spor Robinho.

Pelého umění na trávníku zůstává i s odstupem mnoha desítek let předmětem oprávněného obdivu. Bez kopaček ale tentokrát mířil trojnásobný mistr světa zbytečně vedle.

Autor:
Témata: Pelé, Brazílie

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....