Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

SLÁVISTA: I nás Sparta potěšila, Pepíku

Sport

PRAHA - První kolo je za námi. Sice jsme asi čekali minimálně bodově lepší výsledek, nicméně před rokem jsme měli touto dobou o bod méně a se stejným soupeřem jsme později doma také jen remizovali. Z hlediska tažení za dalším titulem tedy žádná tragédie.

Karel Jarolím. foto: ČTK

Navíc pouze remízu uhráli prakticky všichni teoretičtí konkurenti s výjimkou Baníku, který si tak užil v sobotu večer několik desítek minut v čele tabulky. Gratulujeme.

Všeobecná spokojenost přitom byla hlavním znakem ligové premiéry. S prvním bodem byli zřejmě spokojeni i "nejlepší fanoušci na světě", příznivci svépomocného družstva umělců z Ďolíčku. Dokonce tak moc, až si začali demolovat stadion a poprali se v hospodě. Fuj, kdyby to viděl Mirek Dušín!

Překvapivě musíme tentokrát souhlasit s rovněž spokojeným Pepíkem Chovanců. "Hra mého mužstva mě potěšila," prohlásil po bezbrankové bídě v Teplicích. Nás vaše hra taky potěšila, nás taky.

Pojďme však k budoucnosti. Ta se, věřme, začne psát už dnes v Tiraspolu. Červenobílá eskadra by rozhodně měla předvést jistější výkon než minulou sobotu. Pokud se jí to podaří vyplnit, není se čeho bát. Rozhodně se nenechme rozhodit nějakými závistivými řečmi o slabinách na postu gólmana.

Ano, Martin Vaniak udělal chybu, ale pravděpodobnost, že něco takového zopakuje, je podobná, jako že na frontě spadne granát dvakrát do stejného místa. A nevěřit Martinovi je jako nevěřit mamince nebo Karlu Jarolímovi!

Autor (39) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč