Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Sparta na dně? Nejásejte

Sport

  11:31
PRAHA - Fotbalové Spartě se nedaří na trávníku a v excelentní formě není ani, co se týče výše financí, na klubovém kontě. Není divu. Sparta už několik let nezískává peníze z Ligy mistrů, kam se nemůže prokousat, a na prodeji hráčů už také neutrží tolik, co v minulosti.

Sparta nastoupí do derby ve speciálních dresech. foto: ČTK

Současný boss Daniel Křetínský má možná ekonomickou vizi, ale jeho orientace v hodně specifických poměrech české fotbalové scény je prachbídná. Je ironií osudu, že největší úspěchy letenského velkoklubu v samostatné české lize spadají do období vlády Petra Macha nebo Vlastimila Košťála a jeho policejními odposlechy proslavených podřízených Pelty a Horníka.

Pokus o novou (lepší) Spartu, jaký předvádí finanční skupina J&T, dopadá zatím značně rozpačitě. Ale finančníci nehodlají nyní kapitulovat. Je jasné, že fanoušci ostatních klubů při pohledu na sípajícího premianta jásají. Neměli by. Pokud totiž Sparta upadne do recese, stáhne sebou všechny ostatní.

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...