Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

SPARŤAN: Je to za námi. Zaplaťpánbůhonzaberger

Sport

  22:31
PRAHA - Tak to máme konečně za sebou. Další sezona zmaru a utrpení je zaplaťpánbůhonzaberger v tahu a zůstává po ní pachuť. I když Letenští nehráli v řadě případů oslnivě a v některých až vysloveně trapně, až do hloupé remízy v Příbrami a poté trapasu ve Zlíně se mohli slátanci o titul klepat.

Spartě nepomohl ani kapitán Berger. foto: ČTK

Možná by někteří zasvěcení sportovní komentátoři - a také Láďa Vízek z Kozlovny - mohli vysvětlit, čím to, když je ta Slávyje tak vynikající, haha...

Alespoň z posledního kola mohl mít sparťan opravdu radost. Chlapci v rudém nedali Bolce tu nejmenší šanci, stejně jako v posledních kolech exceloval Patrik Berger. Zatímco po větší část sezony byl buď zraněný, nebo nebyl „dostatečně živounký“, v závěru předvedl extratřídu a Letenští za konečné umístění z větší části vděčí právě jemu. Jak ale sám správně podotknul, je trapas, když právě šestatřicetiletý veterán a navíc záložník (!!!) je se šesti brankami vůbec nejlepším ligovým střelcem týmu.

Kromě Bergera pro tým hodně znamenal i příchod Romana Hubníka a bude zajímavé sledovat, jestli se k týmu opravdu připojí ještě rakouský stoper Niklas Hoheneder z Lince. Spolu s nenahraditelným SuperTomem Řepkou by pak byla v defenzivě Sparty veliká síla.

Záloha určitě posílení potřebuje. Z nových hráčů výrazněji zaujal jen Juraj Kucka. Nebylo by od věci sehnat nějakého playmakera. Tím totiž ani Berger, který vždy vynikal dravými průniky a střelami z dálky, není - byť se o to snaží.

O útoku už řeč byla. Také tam by Spartě slušely posily. Od superbejbyho Kadlece i stále mladého Bonyho se sice dá očekávat víc, ale pro okamžitý úspěch to chce přivést snajpra, který se může měřit s obranami například Panathinaikosu, Celtiku Glasgow, Šachtaru Doněck či Sportingu Lisabon. Ty Spartu čekají ve 3. předkole Ligy mistrů. O Arsenalu, Lyonu či Atlétiku Madrid číhajících v případě postupu v dalším předkole ani nemluvě.

A ještě na jednu věc by neměl JUDr. Křetínský zapomínat: Kouč, který s týmem nevyhrál ligu, pohár ani neuspěl/neuspěje nyní v Evropě, nemá ve Spartě co dělat. I kdyby šlo náhodou zároveň o sportovního manažera...

Autor (31) je namyšleným sparťanem a vždy jím bude.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!