Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

SPARŤAN: O slibném rozjezdu, nabubřených sešívkách a směšném Kaprovi

Sport

  1:15
PRAHA - Ať si rádoby odborníci tvrdí, co chtějí, letošní rozjezd sezony byl ze strany letenské armády vcelku slibný. Slibnější, než rok, dva či tři předtím. Rozjezd, který dává tušit, že by se konečně mohlo blýskat na lepší časy.

Ondřej Kušnír ze Sparty Praha (v popředí vlevo) a teplický hráč Vlastimil Stožický foto: ČTK

Co, že jsme v Teplicích 8 let nevyhráli? Zajímá to někoho? Možná tak poťouchlé slávisty, kteří se ovšem v jiných případech (jde-li o získané tituly) historii vyhýbají jako čert kříži. Podle předvedeného výkonu Sparty se musí uznat – pomalu, ale jistě nabírá pod vedením Martina Haška a Pepíka, tvůrce sestavy, na síle. A na zakončení útočníků jistě ještě oba zapracují.

Nezbývá než si vzpomenout na slova jistého pana Csaplára. "Možná půjdu z kůží na trh, ale nejkvalitněji v létě posilovala Sparta," řekl ex-slávistický kouč do médií. Stále více se totiž přestupní politika sešívek začíná podobat uragánu, který se prohnal nad Českem v minulém týdnu.

A to až takovému, že opěvované hvězdy Belaid s Krajčíkem sedí na tribuně a jistý "čaroděj" se nechá v zápase s Boleslaví přeskočit jako malý školák hostujícím Mendym. A aby tomu nebylo málo, musí "slavným" edenským mistrům pomoci rozhodčí. Podle všeho Jarolímova parta před zápasem ani tak nestudovala hru soupeře, jako spíše cvičila herecké etudy na prknech, co znamenají svět. Ne, této Slavie se skutečně není třeba bát.

Na závěr mi dovolte vsuvku týkající se dvou klubů s klokanem ve znaku. Zatímco Střížkov se rozhodl napodobit stejně žalostnou edenské a hrát na Strahově před prázdnými ochozy (maximálně, že na zápas dorazil sem tam nějaký ten dědeček s vnukem), ve Vršovicích praskal Ďolíček ve švech. Proto, pane Kapr, zabalte to, jste všem jen pro smích…

Autor (24) je hrdým sparťanem od svých prvních nadějných fotbalových krůčků.