Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

SPARŤAN: Trocha statistiky a díky za pískot

Sport

  0:49
PRAHA - Už týden může mít soudný člověk pocit, že se část národa totálně zbláznila. Ledva sešívky horko těžko doklopýtaly k první obhajobě titulu po šestašedesáti letech (!!!), už z nich jejich pomatení příznivci i část médií dělá div ne hegemona domácí soutěže. Tak se na ten „zázrak“ pojďme podívat statisticky. Abychom ke slátancům nebyli příliš krutí, vezměme pouze patnáct let samostatné české soutěže.

Sparťanský talent Václav Kadlec. foto: ČTK

Liga: AC Sparta Praha mistrem desetkrát, Slávyje třikrát. 
Pohár ČMFS: AC Sparta Praha vítězem šestkrát, slátanci dvakrát.
Double pouze AC Sparta Praha, Slávyje: co to je double?

No ano, jako bych seshitce slyšel: to byla ta vaše Machova, Horníkova, Peltova Sparta (o Pučkovi nyní slátanci mlčí - zajímavé). Snad ale ani paranoidní příznivci nejnesympatičtějšího klubu na světě nemohou tvrdit, že Horník s Peltou mohli pouštět kapříky i evropským sudím v Lize Mistrů.

Nuže: AC Sparta Praha: sedmkrát účastníkem, dvakrát postup do osmifinálové skupiny, jednou přímo do osmifinále, (o sezoně 1991/92, kdy Letenští v celé soutěži skončili na děleném třetím/čtvrtém místě nemluvě).

SK Červenobílá bída: jedna účast včetně nezapomenutelných sedmi banánů od Arsenalu. Takže, sešívaní kašpaři, nyní slavte, že vám loni Sparta titul vnutila a letos vám k němu opět výrazně pomohla. Až vyhrajete třeba pětkrát za sebou - jako hádejte kdo -, můžeme se bavit... 

Na sobotním zápase rudých lze pochválit pěknou hru v první půli, Bergera, který hrál jak před deseti lety, a také tribuny, které opakovaně vypískaly primitivy z kotle za skandování Jude Slavie! Bravo! 

Autor (31) je namyšleným sparťanem a vždy jím bude.

Autor: