Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Spasitel, hýkání a marný zápas aneb jak Hašek derby prokoučoval

Když se Ivan Hašek ujal dvojvládí nad fotbalovým svazem a reprezentačním týmem, nejen bývalí hráči alias "odborníci" a téměř všichni novináři doslova hýkali blahem. Spasitel je tu! Hašek zachrání úplně všechno. Při prvním ostrém testu ale Spasitel selhal, když utkání se Slováky jednoznačně prokoučoval.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Miki

9. 9. 2009 4:22
Konecne i kritika

Clovek si moze ospravedlnit hocico a najma vlastne chyby.Od zaciatku rozoberania zapasu zo Slovenskom  som nepocul ci necital jeden, skutocne konstruktivne kriticky clanok ku hre ceskeho muzstva.Pred autorom tohto clanku klobuk dole, pretoze sa v tejto atmosfere ospravedlnujucej vsetko co sa odohralo na ihrisku opovazuje napisat pravdu a kritizovat momentalne nekritizovatelneho Haska.Uplne suhlasim s tym, ze urobil vaznu chybu v tom, ze nepostavil sucasne Kolera s Barosom cim nenormalne ulahcil pracu slovenskej obrane a znemoznil Kolera na ultimo.Neviem si predstavit, tak ako aj autor clanku, co mal vlastne Koler osamoteny na spici podla neho vlastne robit.Co urobilo Kolera Kolerom je fakt, ze ma VZDY prihravaca, ktory mu podava prihravky na tacke /podnose/ a on ich premiena na goly.A tejto spoluprace B & K som sa  najviac pred stretnutim obaval a myslim, ze aj Weis.Pretoze i rozostavenie slovenskeho teamu tomu nasvedcovalo.Mozno ste poculi tu ranu ako Weisovi padol kamen zo srdca, ked sa dopocul v akej zostave budu Cesi hrat.A cim dlhsie to trvalo,tym bol spokojnejsi.Znervoznel, ked videl rozcvicovat sa Barosa ale hned sa ukludnil, ked z ihriska odvolali Kolera.To, ze Baros nahodou dal gol, nic nemeni na situacii, ze ste mohli vyhrat ak by Hasek postavil tychto dvoch spolu.

Nesuhlasim iba s jednym tvrdenim, ze sme futbalove horsi super.Cesi musite sa zamysliet nad jednou skutocnostuo, ze vacsina vasich hracov starne a pomaly sa straca.Novych, dobrych futbalistov nemate, preto ste v takom srabe ako ste a dva posledne vykony od ktorych si Hasek tak vela slubuje su iba poslednym konutim kona pred smrtou.Pozrite sa na slovenskych mladych ambicioznych hracov, po ktorych by ste si prsty oblizali keby ste takych mali bez ohladu na to co o nich momentalne hovorite.To co hovorite, davno uz za vas povedal Ezop : Aj tak je kysle.

0 0
možnosti

sty21um

8. 9. 2009 18:32
A jak byste to postravil vy, pane redaktore?

Mily pane redaktore, ono je pekne rict, ze Stajner a Jarolim a dalsi nehraji dobre.  Ale tim jste neobjevil Ameriku, to vsichni vi. Holt Cesky narod uz nema Nedveda, Poborskeho a Smicera, ktere by mohl nasadit. A koho tam teda mel pan Hasek postavit? Napiste vasi sestavu a pak si o sobe prectete par peknych komentaru taky. I kdyz, Vase pripominka o tom, ze kdyz chce hrat trener po stranach, tak ze by si tam mel Koler sbihat pro mice, svedci o tom, ze fotbalu opravdu nerozumite. Jen je s podivem, ze Vas sef necha clanek jako tento vydat.

0 0
možnosti

Michal Kotrč

8. 9. 2009 11:20
Generál Kolář

Já ty kecy žeru taky. U nás v hospodě na rohu je možné slyšet to samý. Ale že si v celostátním deníku druhý den přečtu stejný kecy - to opravdu nevydejchám.

0 0
možnosti

jura

8. 9. 2009 7:56
Hašek

Na Haška jsem sázel taky, ale už při přečtení sestavy jsem viděl Brucknera. Jestli někdo píše, že tam nebyl jeden útočník, ale 2, pak má pravdu, jenže si musí uvědomit, že ten útočník v roli záložníka musí plnit funkci i záložníka, což hrotu v podobě Kollera moc nepomůže.  Druhý útočník přišel také pozdě, opět chyba Haška, že nedal místo Štajnera Baroše, ať  Dinovi pomůže plnohodnotný útočník. O třetím útočníkovi bych trochu s novinářem polemizoval, poslední protože hrát o 10 od 70 min v případě, že by se někdo zranil, by byl hazard. Kadlece šoupnul na stopera - jedna z největších chyb, protože Kadlec je vynikající v případě podpory útoku po lajně, Jarolím v základu opět chyba - dal bych ho na posl. 15 minut v případě změny stylu a dalo by se toho najít víc      

0 0
možnosti

jura

8. 9. 2009 7:57
Re: Hašek

Kadlec jasný levý bek

0 0
možnosti

Mates

8. 9. 2009 7:21
S větší části článku

souhlasím. Jak někdo napsal níže, vypadalo to, že zápas koučuje zase Brückner. Co musí uznat každý-byla bojovnost, ta samotná ale na "Afriku" stačit nebude. Nebyli bychom asi češi, kdybychom pořád nepočítali - ono to ještě může vyjít. Přiznejme, že přání je zde otcem myšlenky, spíše platí starý vtípek z jedné kovbojky, kdy při pádu z paneláku slyší v každém patře - "zatím ještě dobrý". Každý z nás asi čekal útočnější sestavu od začátku (byl to určitě klíčový zápas - hop nebo trop), kdyby Haškovi radil třeba Komňacký - hrál by v záloze taky Svěrkoš, kde je pro něho velký operační prostor (není typický hrotový útočník, jako Baroš a Koller). Slabina je v tvorbě hry = záloha. Uvidíme, fandit budeme, ale .. vyčkejme posledního zápasu kvalifikace a pak "odsuzujme"...

0 0
možnosti

Milda

8. 9. 2009 7:19
Novinář po bitvě generálem

Jo a už máme i obětního beránka.Česká klasika.

0 0
možnosti

Flap

8. 9. 2009 9:47
Re: Novinář po bitvě generálem

Chtěl jsem napsat přesně to samé.

0 0
možnosti

Vladimir

8. 9. 2009 7:02
Nezbývá, než souhlasit.

Kollera zlikvidoval kouč tím, jak postavil sestavu. Koller sám vpředu v dnešní době neměl význam. Měl snad jen funkci okrasnou, psychologickou (bubu na Slováky ?), ale mužstvu nemohl pomoct k výsledku.

Plašil už dlouho funguje jako Plašan. Jeho stavění je možná věcí Brucknera a ostaně sestava byla asi hodně ovlivněna názory (zkostnatělým názorem) Brucknera. Ten, jak si někoho oblíbil, tak ho stavěl i kdyby byl tragický.

Ale pár nových tváří přece jen zlepšilo mužstvo.

0 0
možnosti

a

8. 9. 2009 0:52
Generál Kolář

Já ty novinářské kecy prostě žeru.

0 0
možnosti

opl

8. 9. 2009 0:03
Konecne rozumny pohled na ceskou mizerii

Jak stat tak fotbal i hokej se dostava do stale vetsiho upadku mafii, ktera skrti CR. Misto proti korupci bojuji za vyssi dane a dalsi dalnice-strasne, des, bes!

0 0
možnosti

Václav Janeček

7. 9. 2009 22:50
Co to máte za novináře

když hraje barcelona 4-5-1 tak haje na 3 nebo na 1 utocnika? se slovenskem nehral jen koler ale taky dalsi utocnik stajner. je lepsi mit souhru zalohy nez mit vice utocniku kteri nedostanou balon. pokud mate nekdo v lidovkach rozum tak prosim presunte toho novinare na politiku tam at si keca, tam kecaji stejnak vsichni ale at uz prosim nepise clanky o fotbale kdyz tomu nerozumi

0 0
možnosti