Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Švýcarské haly? Nehodné MS

Sport

  17:04
KLOTEN - Plátěná střecha, tribuny jen ze tří stran, stavební buňky jako šatny, železné schody, po kterých šlapou hokejisté po každé, když chtějí na led. Ne, to se nebavíme o utkání pražského přeboru - tady je řeč o arénách pro světový hokejový šampionát ve Švýcarsku.

MS v ledním hokeji začíná. foto: ČTK

Každý, kdo se přijel podívat na svátek hokeje do klotenské či bernské haly, je v šoku. Je až s podivem, že Mezinárodní hokejová federace (IIHF), která tak rázně trvá na nových halách ve všech pořadatelských zemích, povolila uskutečnit šampionát na takových místech.

Švýcarské výmluvy, že hokejové haly v zemi patří městům, že je zde na prvním místě alpské lyžování, jsou nepodstatné. Podstatné je: Proč IIHF přiklepla před pěti lety pořádání výkladní skříně světového hokeje – mistrovství světa – právě Švýcarsku. Na slova o studu z úst přísného šéfa IIHF Reného Fasela je již také trošku pozdě a zní přinejmenším pokrytecky.

Mimochodem jde o toho samého Fasela (shodou náhod Švýcara), který požadoval od Rusů v roce 2000, Němců o rok později, Čechů v roce 2004 nebo Slováků pro rok 2011 jako podmínku pro přiklepnutí pořadatelství MS alespoň jednu novou multifunkční arénu. U „svých“ mu však stačila letmá rekonstrukce klotenské haly v loňském roce. Holt, ne všem se evidentně měří stejným metrem.

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....