130 let

Trenér reprezentace Alois Hadamczik. | foto: ČTK

Názor

TIME OUT LN: Hledat chybu sám v sobě

Sport
  •   8:00
Nejde mu upřít, že má v sobě obrovskou touhu vítězit, kterou dokáže přenést i na hráče. Ty však na druhou stranu neumí po neúspěšných výsledcích dostatečně podržet. To trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik potvrdil i po propadáku na moskevském Channel One Cupu.

 Kvůli účasti všech ruských hvězd jako Malkin, Ovečkin, Dacjuk nebo Kovalčuk ho bral hodně vážně, dokonce ho nazval malým mistrovstvím světa. Punc vážnosti mu pak dodal konečnou nominací, v níž se s výjimkou Jágra objevily skoro všechny hlavní hvězdy českého hokeje.

Hadamczik: Hráli jsme technický hokej, který nebolel

"Hokej se hraje na góly, ne na krásu, na ‚žabičky‘, na ‚podržet a dát si to‘. Hokej se hraje přímočaře do brány soupeře," zlobil se kouč na konci turnaje. Vlastní sebekritiku si ovšem nepřipustil, protože podle něj kvůli přístupu hráčů nefungoval v konečném důsledku žádný systém.

Ano, na ledě jsou hráči, ale ty si vybral právě Hadamczik. Proto je trochu laciné svádět veškerou vinu jenom na ně. Trenér by si víc sympatií u fanoušků a vlastně i u samotných hokejistů získal tím, kdyby alespoň část zodpovědnosti vzal na svá bedra.

Autor: