Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Nedoceněná Sparta ukázala svou sílu

Sport

  8:00
PRAHA - Naplno to nikdo ze sparťanských fotbalistů neřekne, ale po sobotní výhře 1:0 nad Plzní museli cítit příjemné zadostiučinění. „Chtěli jsme ukázat, že to není Plzeň, kdo je tady jednička. Také o nás se může psát dobře,“ připustil kapitán Marek Matějovský.

Fotbalista Sparty David Lafata foto: Mafra - Michal Růžička

Lze se jeho pocitům divit? Jako by Sparta v posledních měsících stála stranou a její aktuálně největší rival ji několikanásobně převyšoval. Přitom například v Evropské lize letos oba týmy dosáhly podobných úspěchů. Není to vina plzeňských hráčů, že kolem nich taková aura vznikla. O to se spíš zasloužili fotbaloví experti, někteří fanoušci a také média.

Sobotní zápas dokázal, že Plzeň není přeceňovaná. Zato Sparta byla nedoceněná. Letenský tým přitom svého soupeře přehrál a zaslouženě vyhrál. Ne, nejde říct, že by v současnosti jeden tým jasně převyšoval druhý. O to zajímavější bude, kdo nakonec zvedne pohár pro ligového mistra.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...