Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Nový příběh Milana Baroše

Sport

  7:00
PRAHA - Tři zápasy trvalo Milanu Barošovi, aby po návratu na české trávníky nechal rozzářit svou pohaslou hvězdu. Posila Baníku promluvila – sobotním hattrickem proti Hradci Králové.

Milan Baroš při návratu do Baníku Ostrava. foto: MAFRA - Alexandr Satinský.

Není to zase tak dávno, co platil za zlobivé arogantní dítě české reprezentace, jehož nenávidí velká část fotbalového národa. Často býval terčem pískotu a bučení. Fanoušci si na něm vybíjeli zlost.

Jenže lidé se časem mění. Někoho poučí životní zkušenosti, někdo dokonce i zmoudří. Ne, nevidíme do hráčovy duše, avšak s novým angažmá v Baníku jako by se z Turecka vrátil jiný Baroš.

Už natruc nedrží před novináři bobříka mlčení, už působí pokorně a nemáte z něj dojem ukřivděného machýrka. Už si o něm nemyslíte ledacos třeba jen pro jeho velké gesto – že se vzdává platu ve prospěch klubové mládeže.

Možná proto tento příběh nabírá směr, který nabírat má. Baroš je najednou hrdinou a zaslouženě si to užívá. A není moc lidí, kteří by mu to nepřáli… Naopak, vestoje mu tleskají i fanoušci soupeře, jehož tak potupil. Karma v tomhle případě zkrátka dokonale funguje.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...