Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Ocenění za přínos

Sport

  10:30
PRAHA - Bylo možná příliš lehkomyslné zpochybňovat kvality Jaromíra Jágra a za hlavní důvod polemiky dávat jeho věk. Tu je odpověď: klub i on chtějí prodloužit o další rok kontrakt.

Hráči Philadelphie. Zleva: Jaromír Jágr, Claude Giroux, Wayne Simmonds foto: ČTK

Netají se tím už v průběhu ledna, tedy zhruba v půli sezony, která může pořád dopadnout jakkoli. Navíc, když se v NHL vždy hodnotí (ne)úspěchy až po play off, které zrovna není na pořadu dne.

Kolem návratu do hokejového zámoří se toho loni namluvilo mraky, avšak v Česku jen zřídkakdy slavnému hráči nevěřili. Vždyť je to Jágr, pro zemi největší sportovní persona současnosti...

ČTĚTE TAKÉ

Možná slavná hvězda stárne, ovšem talent od pánaboha a výjimečný um už těžko někdy ztratí – zvlášť pak se vzorovým přístupem k hokeji, jaký za poslední léta kolem sebe šíří.

Fajn, Philadelphiii Flyers zařídil v sezoně už nemálo gólů, ale tohle není hlavní důvod jejich obdivu. Jágr má daleko podstatnější roli – nekonečně pozitivní náladou a touhou trénovat je inspirací mladším nadaným spoluhráčům.

V Evropě už tohleto nějaký čas věděli, zato v zámoří se o tom museli přesvědčit až na vlastní kůži. Vlastně kdo ví, kolik let tam nakonec číslo 68 ještě zůstane... A tak si dál užívejte jeho počínání a nechte se kochat. Jágr je jeden. Žádný jiný už nikdy nebude.