Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Správná rozhodnutí

Sport

  21:00
Ještě nemá ani řidičský průkaz, a přece pravidelně nastupuje za Arnhem v prestižní nizozemské lize. Osmnáctiletý Tomáš Kalas je stoper moderního formátu, sportovní bůh v jeho případě totiž vůbec nešetřil.

Sedmnáctiletý olomoucký stoper Tomáš Kalas pózuje v dresu Chelsea. foto: Peška StanislavČTK

V mládí vynikal jako nadějný atlet a dnes díky své všestrannosti, rychlosti a dynamice nabourává stereotyp českého stopera. Vysokého, otylého a pomalého pořízka, který soupeře ničí důrazem.

ROZHOVOR S TOMÁŠEM KALASEM:

Zažil už i strasti, když mu v patnácti letech hrozil kvůli problémům se zády konec kariéry. V hlavě to má ale srovnané, je skromný, studuje dálkově gymnázium a nezajímá ho noční život.

I proto za něj Chelsea loni neváhala vyplatit Olomouci desítky milionů korun. Riziková cesta do jednoho z nejlepších klubů Evropy se mu nakonec vyplatila. Ukazuje, že v životě je kromě správných schopností a vlastností důležité dělat správné kroky.

Už na jaře ho čeká další volba. Rvát se o místo v Londýně, nebo přestoupit jinam? Doufejme, že se po hostování v Arnhemu znovu rozhodne správně. Česko už vidělo dost promrhaných talentů.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!