Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Berdychovy zbytečné výmluvy

Sport

  23:30
PRAHA - Bojoval statečně. A to nejen se silným soupeřem, ale i se silným větrem. Přesto je několik věcí, které kazí dojem ze sobotního vystoupení Tomáše Berdycha na US Open.

Český tenista Tomáš Berdych foto: ČTK

O českém tenistovi je všeobecně známo, že patří mezi diváky na celém světě mezi ty méně oblíbené. Tedy snad s výjimkou Austrálie, kde ho vždy podporuje jeho tamější fanklub. V Americe asi o víkendu žádné nové příznivce nezískal, spíš je ztratil.

Hned v prvním setu duelu s Andym Murraym si je totiž rozezlil zbytečnými rozepřemi. Britovi totiž po odehrání jednoho míčku kvůli větru odlétla čepice. Berdych hru zkazil a vzápětí si stěžoval, že za to mohlo vyrušení v podobě Murrayho čapky. Tuhle diskusi s rozhodčím nakonec vyhrál, ale bučící publikum mu dalo najevo, co si o něm myslí.

Podobně lacině působily i výmluvy na vítr. Jistě, Murray s ním má díky skotskému původu více zkušeností, ale to přece není jeho chyba. Berdych tenis hrát umí. Stejně tak si umí dělat nepřátele.

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...