Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT: Pověst Baníku? Chce to čas

Sport

  0:26
PRAHA - Představte si, že váš syn ve škole podpaluje lavice a mlátí spolužáky. Divili byste se, kdyby si pak vedle něj nikdo nechtěl sednout, i když už pár týdnů seká dobrotu?

Fanoušci Baníku. foto: ČTK

Přesně tak teď působí stížnost Baníku Ostrava, který bojuje proti špatné pověsti svých fanoušků. "Baník opakovaně žádá pracovníky médií, aby konečně upustili od zbytečného zveličování hrůz jejich výjezdů," stojí v prohlášení.

Jistě, Baník zaslouží pochvalu za pokrok, který se mu v převýchově fanoušků podařil. Pravdou je i to, že část médií skutečně lační po senzaci a rozvášnění chuligáni se jim jen hodí do krámu.

Jenže pak je tu i druhá strana mince. Byli to právě baníkovci, kdo na jaře řádili při utkání v Brně, a v září se kvůli nim málem nedohrál zápas v Opavě. Že patří k nejradikálnějším příznivcům, potvrdí každý policista.

Všechno zlé je ale k něčemu dobré. Právě špatná pověst ostravských fanoušků přiměla kluby zavést bezpečnostní opatření, která fungují. Pochopili to ostatně už i baníkovci: fotbal se dá užít i bez rvaček a vytrhávání sedaček.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....