Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT: Vokounova dohra za vyčkávanou

Sport

  21:00
PRAHA - Tomáš Vokoun dal padáka svému dosavadnímu agentovi Michaelu Deutschovi, jehož vyměnil za Allana Walshe. Je to jen logická a očekávaná tečka za nešťastnou hrou na přestupovém trhu, kterou skvělý hokejový gólman prohrál na plné čáře.

Tomáš Vokoun v akci. foto: ČTK

Vokoun býval zvyklý na pohádkový plat, který mu na Floridě zaručoval až šest milionů dolarů ročně. A třebaže si kladl za cíl zachovat si co nejvyšší cenu a zároveň sehnat víceletý kontrakt, ve skutečnosti se stal přesně pravý opak.

Ač stále patří k nejlepším brankářům na světě, byl donucen kývnout Washingtonu. Pravda – jednomu z tradičních adeptů na Stanley Cup, ale na rok a za půl druhého milionu dolarů. Na Vokounovy kvality zatraceně málo.

Jediné pozitivum na tom všem je v tom, že na rozdíl od let předešlých teď může skromný mág skutečně dojít mnohem dál vstříc touženému úspěchu. Jenže má na to jediný rok, než se stane zase volným hráčem.

Už teď je jisté, že stejnou vyčkávací chybu Vokoun neudělá. Poslechl Deutsche, jenž tehdy odmítal luxusní nabídky Floridy, aby celou partii přetaktizoval. Teď pykají oba. Výstraha pro Walshe…