Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Trapně korektní NHL

Sport

  11:45
PRAHA - Hokejový bouřlivák Sean Avery si od NHL vysloužil bezprecedentní trest. Vedení ligy mu zatím na neurčitou dobu zakázalo hrát, protože se neuctivě vyjádřil o svých bývalých přítelkyních, které nyní "randí" s jinými hráči NHL. Je to vůbec poprvé, co byl v zámoří hokejista suspendován za své výroky.

Brankář Buffala Ryan Miller chytá Averyho střelu. foto: AFP

Vypovídá to o jediném: NHL je definitivně mrtvá. Po výpadku v podobě hráčské stávky se kdysi mocná liga potácí na okraji zájmu velkých médií v USA. A v obavě o svou image se bojí sebemenších kontroverzí - proto dostal Avery "flastr".

Tak tvrdý trest za výroky - jakkoliv hrubé - je fraškou. V NHL se speciálně určení hráči "oficiálně" mlátí do krve, v dresu Calgary se dál vesele prohání Todd Bertuzzi, který v roce 2004 brutálním faulem ukončil kariéru protihráče Moora - a "politicky korektní" liga potrestá hráče za pár hrubých slov? Směšné. A trapné.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....