Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Trenérova štvanice

Sport

  14:58
PRAHA - Nový trenér fotbalové reprezentace Petr Rada má pocit, že po něm novináři a fanoušci jdou, že čekají na jeho chybu. „Když někoho chcete uštvat, tak ho uštvete,“ řekl Rada magazínu deníku Sport před čtrnácti dny.

Trenér rada na včerejším tréninku. foto: ČTK

Těžko říct, zda si Rada, který po červnovém Euru nahradil ve funkci Karla Brücknera, jen dopředu vytváří obranný mechanismus, jak zamést s případnými kritiky, nebo se jeho nitro zmítá úzkostí z budoucnosti. Jisté je, že o tom, zda reprezentaci vede ten správný muž, hodně napoví dnešní večer, kdy se střetne český národní tým s Polskem, tedy dva favorité kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa.

Pokud Radovi svěřenci obstojí tak jako při srpnovém přátelském utkání v Anglii (2:2) možná z trenéra spadne nesmyslná paranoia. Pokud ale český tým selže, tak teprve Rada pozná, co je to kritika a tlak. A možná by pak hlavně pro něj bylo lepší, kdyby „štvanici“ přenechal odolnějším.

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...