Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Turecké vábení

Sport

  8:57
PRAHA - Pokud si fotbalista Tomáš Jun přečetl zprávu o přestupu Tomáše Zápotočného z Udine do Besiktase Istanbul, musel mu přejet mráz po zádech. Zápotočný se totiž tureckému klubu upsal ve stejný den, kdy se Jun vyvázal ze smlouvy s Trabzonsporem a po třech letech konečně utekl z tureckého pekla.

Z Prahy přes Itálii do Turecka. foto: René Volfík, ČTK

Čeští hráči jsou nepoučitelní – stále se vrhají do turecké náruče, ačkoliv se v ní už desítky jejich krajanů spálily. Není to odvaha, jen vidina lukrativní smlouvy. Jenže ještě žádný český hráč ani s rancem peněz nepřišel na způsob, jak snést horkokrevnou povahu Turků déle než pár měsíců.


Zápotočný si možná měl vzít ponaučení z lekce, kterou Turci uštědřili českému týmu na Euru. Nečekaný zvrat vyhraného utkání totiž dokonale sedí i na dobrodružství, jaké Čechy v Turecku obvykle čeká. To také začíná jako pohádka, ale končí jako peklo. Jun by mohl vyprávět.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...