Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Velké vítězství českého fotbalu

Sport

  19:32
PRAHA - Pokud bych měl zhodnotit výsledky dnešních voleb valné hromady ČMFS, musím konstatovat jediné: zvítězil hlavně český fotbal. Nejsem sice Nostradamus nebo Pythie, abych dokázal předpovědět, že Ivan Hašek a jeho lidé dokáží český fotbal vrátit zpět na mapu Evropy, ale jsem přímo nadšen tím, že se prakticky stoprocentně podařilo očistit nejvyšší vedení svazu od všech nedůvěryhodných a letitých bafuňářů, na nichž visí korupční či klientelistické stíny.

Fotbal se zbavil předsedy Mokrého, který byl jen tragikomickou figurkou, což dokázal i na dnešní valné hromadě, kde za všeobecného nezájmu tvrdil, že jeho panování bylo vlastně úspěšné a český fotbal žádné problémy nemá – jen špatný mediální obraz. Velká žába na finančním prameni – Jaroslav Vacek, také končí. Ovšem tomu, kdo po něm převezme finance, rozhodně nezávidím. Když už tedy za sebou máme ta tučná léta, proč svazová pokladna zeje prázdnotou?

A další jména: věčně nespokojený Kubíček, příbramský bos s puncem mafiána Starka, či brněnský Bělák, který před volbou nabádal k zachování starých pořádků. Ti všichni a řada dalších dnes svému velkému vlivu zamávali na rozloučenou. Ne že bych si naivně myslel, že se tím fotbal podobných existencí zbaví úplně, ale ryba vždy smrdí od hlavy.

A věřím, chci věřit Ivanu Haškovi, že dokáže nastartovat řízení českého fotbalu v moderním duchu. Přestože jeho odpůrci se o něm vyjadřovali s despektem – že nemá dostatek zkušeností – já musím říci, že jich má více než dost. Ne s manažerskými funkcemi českého ražení, ale s pracovitostí a morálkou západního střihu. Stejně tak i většina jeho nových spolupracovníků. A to je přesně to, co český fotbal potřebuje. Fotbal – Bafuňáři 1:0.

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...