Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vízek: Sparta Plzeň porazí, už tam není Straka

Sport

  9:36
PRAHA - Ladislav Vízek si postěžoval, že přední kluby nehrají žádný skvělý fotbal. "Slavia se Spartou po pohárech zklamaly. Slavii zachránil Vaniak. Kdyby nechytil dva góly, tak mohli taky klidně prohrát. Je to takové upocené, bez náboje. Noví hráči nejsou lepší než ti předchozí, navíc nesehraní," říká na adresu mistra.

Ladislav Vízek (vpravo) se svým zeťem Vladimírem Šmicerem. foto: Lidové noviny

Pak se pouští i do kritiky jejího letenské rivala: "Ještě horší byla Sparta. Jednou zahrají dobře, pak zase mizerně. Neřeknu, kdyby zahráli dobře 6-7 zápasů, a pak měli jeden výpadek, ale tohle?"

"Jsem asi moc náročný fanoušek. Nejspíš budu muset vylézt na střechu a sundat satelit, abych neviděl zápasy jako teď v Manchesteru. Nejhorší je, že já k tomu tipování hodně mluvím do novin, a tak se to snažím sledovat, ale je to obrovská loterie uhádnout, jak se kdo zrovna vyspí," uzavírá hodnocení Vízek. Nyní už jeho tipy:

Sobota:

17:00 Sparta – Plzeň, tip 1

V Plzni není Straka, takže to snad dopadne normálně. Nemusí jim to dávat. Byli si u mě stěžovat Jihlaváci, že kdyby je tenkrát Sparta nezařízla, tak jsou v lize možná do teď. Plzeň určitě má svojí kvalitu, střílí branky, ale Sparta by si to měla doma pohlídat.

Baník – Teplice, tip 1

Baník jde nahoru, začíná to tam mít řád a šlapat. Teplice jsou sice nepříjemný soupeř, ale věřím domácím, že to zvládnou. 

Liberec – Slovácko, tip 1

Jasná jednička. V Liberci už musí konečně zabrat a Slovácko je bez Švancary.

19:45 Bohemians – Slavia, tip 2

Pamatuju si, jak poslední vršovické derby vyhrála Bohemka. Ale to se tentokrát opakovat nebude. Ve Slavii mají mnohem lepší materiál, takže tentokrát si to nenechají utéct.

Neděle:

17:00 Olomouc – Jablonec, tip 1

Také Olomouc má co napravovat. Ostudu s Kladnem jim fanoušci odpustí, jenom když vyhrají. Prostě musí, jinak nad nimi bude viset smyčka Kubíčkova.

Kladno – Střížkov, tip 0

Kapr mi sice říkal, že to jsou jediné body z venku, které by snad mohli uhrát, ale já tomu nevěřím. Skončí to nějak upachtěně 0:0 nebo 1:1.

Příbram – České Budějovice, tip 1

Příbram já vůbec neznám, to se přiznávám, ale mají bodů na rozdávání. Kde je vzali? Oni budují skoro všude. Zato Budějovice jsou strašidelný družstvo, bezduchý a nekoukatelný. Zase prohrají.

Pondělí:

17:30 Ml. Boleslav – Brno, tip 1

Boleslavi to doma vůbec nejde, přitom mají kvalitní mužstvo, já jim pořád věřím. Ale naposledy! Pokud nevyhrají, tak se od nich odkloním.

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...