Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Vízkův tip: Sezóna bude dramatická

Sport

  19:21
PRAHA - Začáteční kola jsou na tipování nejhorší. Já sám jsem ve velkým očekávání, jak bude liga letos vypadat. Myslím, že nadvláda Sparty a Slavie se letos konat nebude. Brno, Boleslav, Ostrava, to jsou silné mančafty, které budou chtít promluvit do boje o titul. Sparta se mi vůbec nelíbí, ale ani Slavie nebude mít nějakou převahu. Nebudou ty ostatní nějak mlít, takže to bude hodně vyrovnané a těším se. Třeba ta kaprova Bohemka taky nemusí být zlá. Pravidelně se potkávám se všemi funkcionári z klubů, takže své informace mám, ale první kolo bude určitě divočina. Někdo může ulítnout...

Vízek dává autogramy. foto: ČTK

Vízkův tip 1. kolo

Utkání  tip skutečnost   
Plzeň - Žižkov     1       1 (3:2)
Zlín - Jablonec     1      2 (0:1)
Sparta - Ml. Boleslav     0      1 (1:0)
Ostrava - Kladno     1         1 (1:0)  
Teplice - Č. Budějovice     1      1 (4:0)
Příbram - Brno     2      2 (0:1)
Liberec - Slavia     0      1 (2:1)
Bohemians - Olomouc     1      2 (1:2)



Sobota, 2. srpna
17:00 FC Viktoria Plzeň - Viktoria Žižkov, tip 1
Plzeň bude letos silná. Město žije fotbalem a přes léto toho udělali dost. Tady musím dát jedničku i když Žižkov je pro mě jediná záhada. Ta je trošku zamlžená, a tak nevím jak bude silná. Plzeň ale bude silnější. Pokud bude dobrý kurz, tak si to sám dám na tiket.


19:00 FC Tescoma Zlín - FK Jablonec 97, tip 1
Zlíne se bude určitě spoléhat na domácí utkání. Jablonec je sice nebezpečný a půjde do toho na ostro, ale první domácí utkání by se mělo vyhrát.

AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav, tip 0
První velký oříšek. Na sázení hodně těžký zápas. Spartu nemusím, to je jasné, ale tady půjde spíš o sílu Boleslavi, která určitě má na to bay si odvezla alespoň bod.


FC Baník Ostrava - SK Kladno. tip 1
Tady naopak jasná jednička. Tohle je souboj Davida s Goliášem. Ostraváci se hrozně těší na začátek ligy. Bolfa a Svěrkoše si tam hýčkají a chodí kolem nich po špičkách. Kladno je jasný kandidát na sestup, nedávno jsem tam byl a bavil jsem se i se starým Jágrem a všichni říkali, že tam snad ani liga nepatří. Je to hokejové město a fotbal nikoho moc nezajímá, ani město jim vůbec nepomůže. Letos to pro ně bude konečná.


Neděle, 3. srpna
17:00 FK Teplice - SK Dynamo České Budějovice, tip 1
V Budějovicích to bude podobné jako na Kladně. Nikdo pořádný nepřišel, tak nějak usínají. Taky kandidát na sestup. Teplice sice moc nemusím, ale mají tam až neskutečný podmínky, což bude hrát roli. Mají velký ambice, který budou muset trochu poupravit, ale na Budějovice to stačit bude.


FK Marila Příbram - 1. FC Brno, tip 2
Tady se rýsuje dvojka. Příbram bude třetí kandidát na sestup. Brno má dobrý tým a závěr loňské sezóny mělo excelentní. Nechápu jak mohou mít během přípravy tolik zraněných, ale snad by to nemělo mít vliv.

20:15 FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha, tip 0
A myslím si, že Slavia bude remízu brát. Nevím co si o Slavii myslet. Karel Jarolím to tam drží bičem a je otázka v jaké budou pohodě. Trošku si rejpnu, ale myslím, že to Karel trochu překombinovává. Třeba nachápu proč dává Šventa na hrot, když to není gólový hráč a má tam Toleskiho, kterému to střílí. Tak se bojím, aby se na lavičce nějak nezasek. Tak uvidíme, doufám že se pletu a ví co dělá.


Pondělí, 4. srpna
17:15 Bohemians Praha - SK Sigma Olomouc, tip 1
Bohemka bude překvapením, ale příjemným. Management pracuje na plné pecky a mají i nové sponzory, takže chudý klub to nebude. Mají dobrý mužstvo a skvělý černý hráče. Jediný jejich průšvih bude, že nemají stadion a fanoušky.