Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Závěrečné lážo plážo

Sport

  9:01
PRAHA - Tak si Tour de France, královna mezi cyklistickými závody, odškrtla další ročník. Španěl Sastre však už po sobotní časovce věděl, že se v Kristových letech konečně dočkal největšího triumfu v životě.

Hlavně v klidu. foto: ČTK

v nedělní 143 kilometrů dlouhé etapě už totiž o žlutý trikot přijít nemohl. Tradice je holt tradice, a ta víceméně zakazuje na cestě k Vítěznému oblouku závodit. Tedy s výjimkou závěrečné fáze, kdy cyklisté přece jen trochu roztočí pedály. Jednak aby neotrávili Pařížany podél trati a také aby si už mohli přiťuknout na to, že tuhle jednadvacetidílnou dřinu zvládli.


Sastre dokonce popíjel šampaňské už hezky při etapě, se soupeři si při jízdě žoviálně vyprávěl, a pak se dokonce cyklisté v čele líného pelotonu objali kolem ramen. Ve všech sportech se bojuje do poslední možné chvíle; jediná výjimka se pak jmenuje cyklistika. A na královské Tour se ono závěrečné lážo plážo ještě umocňuje. A proč vlastně ne? Vždyť v neděli se už ani dopovat nemusí.

Témata: Tour de France

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...