Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Zvítězí ropné dolary?

Sport

  1:04aktualizováno  13:57
PRAHA - Šejkové z Abú Zabí si řekli, že Kaká získají za každou cenu. Jde však ještě o sport, nebo již jen čistě o obchod a boj o moc? Jakoby se bohatí vlastníci Manchesteru City rozhodli, že světu dokáží známou pravdu - peníze hýbou světem. Jak jinak chápat jejich novou nabídku na záložníka AC Milán Kaká ve výši 150 miliónů eur?

Kaká se raduje z vítězné branky svého AC Milán. foto: AFP

Pokud nemáte po ruce kalkulačku, zde je přepočet na českou měnu - 4, 05 miliardy korun. Podobné nabídce lze jen těžko odolávat. A stejně se k tomu postavili také v milánském gigantu. Výsledek?

Jeden z nejlepších fotbalistů světa Kaká dostal oficiální svolení pro jednání s manchesterským celkem. Necelých čtyřiadvacet hodin od prvního rázného "NE" z úst brazilské hvězdy se situace změnila. Otec hráče a také jeho agent jsou na cestě na ostrovy, aby dojednali možná největší přestup fotbalové historie.

Citizens totiž hráči nabízejí pohádkovou smlouvu již nyní (slabší povahy raději následující řádky přeskočte) - za pět let by si nejlepší fotbalista roku 2007 vydělal celkem 75 miliónů liber (2, 25 miliardy korun) a je možné, že ještě přihodí. Nehoráznost - řeknou jedni -, síla peněz - odvětí druzí.

Už dlouho se ozývají odpůrci takových gigantických přestupů. Celý fotbalový svět nyní sleduje, jak tento souboj dopadne. Zvítězí ropné miliony (v české měně miliardy)?

Mimochodem - zatím největší přestup všech dob Zidaneho z Juventusu do Realu vyšel královský klub na 46 milionů liber (1,38 miliardy korun)...

Autoři: