Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Muž, který hodil na OH láhev po Boltovi, dostal domácí vězení

Sport

  18:25
LONDÝN - Muž, který na olympijských hrách v Londýně těsně před startem finále běhu na 100 metrů hodil za sprintery na dráhu láhev od piva, byl potrestán osmitýdenním domácím vězením.

Usain Bolt foto: Reuters

Čtyřiatřicetiletý Ashley Gill-Webb bude během této doby elektronicky sledován a má zákaz vycházení mezi 19:00 a 7:00. "Vybral jste si nejsledovanější závod olympiády a pokusil jste se rozhodit Usaina Bolta. Naštěstí se vám to nepovedlo. Zkazil jste však zážitek dalším lidem a poškodil dobré jméno her," citoval server BBC soudce Williama Ashwortha.

Bolt ani ostatní sprinteři si hozené lahve nevšimli a jamajský sprinter nakonec závod vyhrál v čase 9,63 a obhájil zlato z her v Pekingu. Výtržníka tehdy policii pomohla zadržet i bronzová medailistka v judu Edith Boschová z Nizozemska, která seděla za ním na tribuně. Gill-Webb, který trpí bipolární afektivní poruchou, musí také zaplatit náklady na soudní řízení ve výši 1500 liber (asi 45 tisíc korun).

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...