Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Párová čtyřka na finále nedosáhla

Sport

  11:55
PEKING - České párové čtyřce se nepodařilo postoupit do finále olympijské regaty a nenaváže na stříbro z Atén. Ve svém dnešním semifinále obsadili David Jirka, Jakub Hanák, Milan Doleček a Petr Vitásek čtvrté, první nepostupové místo.

Marná snaha naší čtveřice. foto: AFP


Párová čtyřka letos nepatřila k adeptům na medaili, ze stříbrné posádky z Atén zbyli v lodi jen Jirka a Hanák. K postupu do finále chyběly české posádce téměř tři sekundy, které ztratila na třetí Němce, a čeká ji boj o konečné umístění ve finále B.


To dnes absolvovala dvojka bez kormidelníka Václav Chalupa, Jakub Makovička. Posádka, které postup do bojů o medaile unikl v semifinále o sedm desetin sekundy, dnes ve své závěrečné jízdě na kanálu Šun-i dojela druhá a celkově obsadila osmé místo.


Ve víkendových finále má mít česká výprava čtyřnásobné zastoupení, ovšem start dvojskifu žen je kvůli onemocnění Jitky Antošové nejistý. O medaile budou bojovat ještě skifaři Ondřej Synek, Miroslava Knapková a čtyřka bez kormidelníka.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...