Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

3. DEN ZOH: Davidová byla v mistrovské disciplíně šestá, hokejistky padly s Dánskem

Markéta Davidová z České republiky v akci. (5. února 2022) foto: Reuters

České biatlonistky bojovaly ve vytrvalostním závodě. Markéta Davidová minula až poslední ranou a skončila šestá. Vítězným duelem proti domácí dvojici se s Pekingem rozloučili curlingoví manželé Paulovi, lyžařka Elese Sommerová vypadla v prvním kole obřího slalomu, rychlobruslařka Nikola Zdráhalová se na patnáctistovce nevešla mezi nejlepší dvacítku. Hokejistky si připsaly první porážku, s Dánskem padly 2:3, přesto ale postupují do čtvrtfinále. Skokani na lyžích v soutěži smíšených týmů skončili sedmí.
  5:39

Markéta Davidová sahala po olympijském zlatu, poslední ranou ve vytrvalostním závodě ale minula.

Mistryně světa a držitelka malého křišťálového glóbu v této disciplíně nakonec skončila šestá. (ohlas Markéty Davidové)

Povedený závod zažily i další reprezentantky. 

Lucie Charvátová byla po dvou chybách na stojce devatenáctá. Jessica Jislová dojela sedmadvacátá, Tereza Voborníková brala 34. místo. (zpravodajství z biatlonu)

Vítěznou rozlučku prožili čeští curleři. Ze začátku se jim ale vůbec nedařilo a po pátém endu prohrávali 1:6. Poté manželé Paulovi zaveleli k velkému obratu. 

Domácí dvojici Č’ Ling, Su-Jüan Fan porazili 8:6 a s turnajem se rozloučili šestou příčkou. (zpravodajství z curlingu)

Čeští skokané na lyžích se díky četným diskvalifikacím soupeřů dostali do finále soutěže smíšených družstev. Kvartet ve složení Roman Koudelka, Čestmír Kožíšek, Klára Ulrichová a Karolína Indráčková v něm bral sedmé místo. (zpravodajství ze skoku na lyžích).

Prohra hokejistek a další zklamání

Po vítězství nad Čínou a Švédskem si české hokejistky překvapivě připsaly první porážku. S Dánkami, které neměly po dvou utkáních ani bod, prohrály 2:3. Český tým si ale přesto zajistil postup do čtvrtfinále: pomohla jim prohra Číny se Švédskem 1:2. Poslední utkání skupiny sehrají Češky v úterý v 9.40 hod. našeho času proti Japonsku. (zpravodajství z hokeje)

Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová ve svém druhém představení v Pekingu skončila na trati 1500 metrů jedenadvacátá, oproti Pchjongčchangu si o deset míst pohoršila. (zpravodajství z patnáctistovky)

Vůbec k prvnímu závodu se v Pekingu postavily alpské lyžařky. A obří slalom přinesl několik překvapení.  

Tím největším byl na ledovém svahu výpadek obhájkyně zlata Američanky Mikaely Shiffrinové. Do cíle prvního kola nedorazila ani jediná česká zástupkyně Elese Sommerová. (zpravodajství z obřího slalomu žen)

Boje o medaile probíhají u sáňkařek, Česko v této disciplíně zastupuje čerstvě dvacetiletá Anna Čežíková. Po dvou ze čtyř jízd je Čežíková zatím na 29. místě, v polovině soutěže vede Němka Natalie Geisenbergerová. (zpravodajství)

V Pekingu se v pondělí uskutečnilo i několik disciplín bez české účasti. V krasobruslařské soutěži družstev zvítězili Rusové. V disciplíně slopestyle získal zlato Kanaďan Max Parrot. Odložený sjezd alpských lyžařů ovládl Švýcar Beat Feuz

Autoři: , ,