Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Abraham závod MS v Indianapolisu nedokončil, Kornfeil byl desátý

Sport

  21:13
INDIANAPOLIS - Český motocyklový závodník Karel Abraham nedokončil v mistrovství světa třídy MotoGP Velkou cenou Indianapolisu. V elitní kategorii tak nedojel do cíle počtvrté z dvanácti startů. Potřetí za sebou a posedmé v sezoně zvítězil vedoucí muž celkového pořadí Australan Casey Stoner. Jakub Kornfeil dojel ve třídě do 125 ccm desátý.

Karel Abraham foto: ČTK

Abraham si v kvalifikaci vyjel předposlední startovní pozici a na té se držel i v úvodu závodu. V pátém kole ho předjel Japonec Hiroši Aojama, o deset kol později však Abraham předstihl Lorenza Capirosiho a byl už jen jednu příčku od bodů. Devět kol před koncem však musel po problémech s přední pneumatikou odstoupit.

Kornfeil ve třídě do 125 ccm obsadil desáté místo. Osmnáctiletý pilot na aprilii si tak oproti kvalifikaci o dvě pozice polepšil a do šampionátu získal šest bodů, čímž se posunul na celkové jedenácté místo. Šesté letošní vítězství si připsal Španěl Nicolás Terol, který si pojistil první místo v průběžném pořadí šampionátu před Francouzem Johannem Zarkem, který skončil až pátý. Na Španěla ztrácí již 26 bodů.

Kornfeil by v této sezoně už dvakrát sedmý, dnes mu však prvních devět závodníků odjelo. Na vítězného Terola ztratil nakonec 38,748 sekundy. I tak se ale vešel popáté v sezoně do nejlepší desítky. Ve třídě Moto2 zvítězil Španěl Marc Márquez před krajanem Polem Espargarem.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...