Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Abramovič ztratil své výsadní postavení v Anglii

Sport

  21:35
LONDÝN - Roman Abramovič přišel o postavení nejbohatšího majitele fotbalového klubu v britských profesionálních soutěžích. Před mecenáše Chelsea se dostal šejk Mansúr, jehož finanční skupina koupila v září Manchester City. V žebříčku je výše také ocelářský magnát z Indie Lakšmí Mittal, jenž investoval do Queens Park Rangers.

Ruský miliardář Roman Abramovič, majitel Chelsea. foto: ČTK

Mansúrovo jmění je odhadováno na 15 miliard liber, Mittal má o dvě a půl miliardy méně. Časopis FourFourTwo vyčíslil nyní Abramovičův majetek na sedm miliard liber. V důsledku globální finanční krize tak movitý Rus přišel o 30 procent svého majetku.

V žebříčku se na předních místech objevují další miliardáři včetně Bernieho Ecclestonea, jenž se stejně jako Mittal a další postava ze světa formule jedna Flavio Briatore podílí na chodu druholigového Queens Park Rangers.

Z aktivních britských fotbalistů se nejvýše objevuje David Beckham, jenž však z Premier League odešel již před pěti lety. Mezi lidmi pohybujícími se ve fotbalovém prostředí mu patří 38. pozice s majetkem 125 milionů liber.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!