Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Adam Svoboda pomůže Slavii

Sport

  11:10
PRAHA - Reprezentační brankář Adam Svoboda posílí hokejisty Slavie. Loňský mistr světa z Vídně v minulých dnech v extralize vypomáhal při zdravotních problémech Jána Lašáka Pardubicím.

Dva kvalitní gólmany si nemohou Pardubice dovolit. foto: Jan ZátorskýLidové noviny

Svobodův agent Aleš Volek řekl, že osmadvacetiletý gólman se dohodl se Slavií na smlouvě do konce sezony a na další dva roky. V pátek už může pomoci Slavii v utkání v Třinci.

"Počítáme s tím, že nastoupí. Je to hodně kvalitní brankář, jeden z mála kvalitních brankářů u nás, chytal za reprezentaci, má bohaté reprezentační zkušenosti. Hodně si od něj slibujeme," řekl na serveru Slavie trenér Vladimír Růžička na adresu vicemistra světa z Rigy.

Svoboda vystřídá na postu brankářské jedničky Petra Fraňka, mistra světa z Vídně z roku 1996, který v posledních zápasech nechytal. Po nevydařeném vstupu do sezony trenér Růžička s gólmany míchal a v uplynulých utkáních dostával šanci Lukáš Hronek.

"Petr Franěk má ve Slavii platnou smlouvu do konce sezony, co bude dál, teprve uvidíme. Momentálně je jedničkou Adam Svoboda," prohlásil Růžička. Podrobnosti transakce kluby nezveřejní. "Není to nějaké extra tajemství. Se Slavií jsme se tak prostě dohodli. Musím říci, že jak Pardubice, Adam i Slavia jsou spokojeni," uvedl Kusý na internetové stránce pardubického klubu. Manažér také nevyloučil, že by se Svoboda mohl v budoucnosti vrátit.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!