Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jsem na tom překvapivě dobře, ohlíží se Kilde. Přesto musel na další operaci

Norský lyžař Aleksander Aamodt Kilde letí po pádu do ochranné bariéry během sjezdu ve Wengenu. foto: AP

Norský lyžař Aleksander Aamodt Kilde se po sobotním pádu ve sjezdu na Světovém poháru ve Wengenu podrobil druhé operaci. Jedenatřicetiletý dvojnásobný stříbrný medailista z loňského mistrovství světa si v Innsbrucku nechal ošetřit rameno, ve kterém si potrhal vazy. Kilde to oznámil na sociálních sítích. Už v sobotu v Bernu mu lékaři operovali řeznou ránu na lýtku.
  15:47

Majitel dvou glóbů za sjezd se zranil při pádu ve vysoké rychlosti v sobotním závodě na nejdelší trati v seriálu. Těsně před cílem mu došly síly, skončil v ochranných sítích a byl převezen vrtulníkem do nemocnice. Záhy bylo jasné, že pro něj aktuální sezona skončila.

„Když člověk vezme v úvahu sílu toho nárazu a přihlédne ke skutečnosti, že jsem do sítě vletěl v rychlosti 120 kilometrů v hodině, tak jsem na tom překvapivě dobře,“ napsal Kilde v příspěvku u fotografie z přípravy na zákrok.

„Jsem vděčný, že jsem si nic nezlomil. Utrpěl jsem ale více zranění včetně poměrně těžké rány na lýtku s poškozením nervů, která si vyžádala naléhavou operaci, a vykloubeného ramena,“ doplnil a ještě dodal, že snímek zraněné nohy raději nezveřejní, aby u sledujících nevyvolal nevolnost.

Autoři: ,