Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zverev znovu čelí obvinění z ublížení na těle, ozvala se další z bývalých partnerek

Německý tenista Alexander Zverev v semifinále Roland Garros. foto: Reuters

Německý tenista Alexander Zverev opět čelí obvinění z ublížení na těle od jedné ze svých bývalých partnerek. Podle informací agentury SID podalo státní zastupitelství v Berlíně 7. července žádost o trestní příkaz, soud by měl nyní rozhodnout, zda jsou důkazy dostatečné k uložení trestu.
  21:39

S obviněním přišla podle médií bývalá partnerka olympijského šampiona z Tokia Brenda Pateaová, s níž má dceru, které letos budou dva roky. Potvrdili to její právní zástupci a zdůraznili, že jejich klientka nevznesla vůči Zverevovi žádné nároky o finanční odškodnění.

Na rozdíl od běžné obžaloby nežádá prostřednictvím trestního příkazu státní zastupitelství soud o hlavní líčení, ale písemně přímo o uložení trestu. Ten může být ve formě pokuty nebo maximálně roční podmínky.

Z domácího násilí už v roce 2021 Zvereva obvinila bývalá přítelkyně Olga Šarypovová. Patnáctiměsíční vyšetřování ale nepřineslo dost důkazů a letos v lednu byl případ uzavřen. Po nezávislém vyšetřování zprostila tenistu viny i hráčská asociace ATP.

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...