Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Alonso bude jezdit za McLaren

Sport

  13:35
WOKING - Nejmladší mistr světa v závodech vozů formule 1 Fernando Alonso opouští Renault a od sezony 2007 bude jezdit za stáj McLaren-Mercedes.

Fernando Alonso foto: Reprofoto

V týmu nyní jezdí Kolumbijec Juan Pablo Montoya a Fin Kimi Räikkönen, Alonsův největší soupeř v letošním boji o titul mistra světa. Pohár konstruktérů vyhrál letos právě tým Renault, který tak přerušil letitou nadvládu Ferrari.

V zákulisí formule 1 se okamžitě začalo spekulovat, koho Alonso v McLarenu nahradí. Vedení týmu jakékoli možnosti odmítlo komentovat. "Probíhají jednání. Jak Juan Pablo, tak Kimi jsou kvalitní a talentovaní piloti, o jejich budoucnosti se rozhodne později," sdělil šéf McLarenu Ron Dennis, který si přestup roku velmi pochvaloval. 


Fernando Alonso Stojí za odchodem Alonsa Vodafone?
"Vždy jsme tvrdili, že chceme být nejlepší, a toto je další krok. Angažování Alonsa je skvělou novinkou pro tým," dodal Dennis. Za přestupem čtyřiadvacetiletého šampiona ze Španělska zřejmě stojí firma Vodafone, která se minulý týden rozhodla ukončit po sezoně 2006 smlouvu s Ferrari a od dalšího roku přestoupí právě do britské stáje.

Podle zákulisních spekulací tým bývalých mistrů světa z Ferrari přijde kvůli odchodu Vodafone o 50 milionů dolarů ročně. Vedení telekomunikační společnosti neuvedlo jako příčinu odchodu od italské stáje její špatné výkony, nýbrž skutečnost, že u McLarenu dostane větší prostor k reklamě.

S Vodafonem má soukromou smlouvu do konce sezony 2006 i sedminásobný světový šampion Michael Schumacher, jemuž vyprší po další sezoně i kontrakt u Ferrari.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...