Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Alpy přivítaly cyklisty vydatným deštěm, etapu vyhrál Němec Haussler

Tour de France

  17:38
PAŘÍŽ - Německý cyklista Heinrich vyhrál dnešní třináctou etapu Tour de France z Vittelu do Colmaru. V cíli měl po sólovém úniku více než čtyřminutový náskok.

Tour de France. foto: ČTK

 Český jezdec Roman Kreuziger dojel v hlavním poli společně s ostatními favority i držitelem žlutého trikotu Rinaldem Nocentinim.

Dvousetkilometrová etapa přichystala cyklistům hned pět vrchařských prémií včetně jednoho výstupu kategorie. Většinu času navíc skrápěl silnici déšť, a tak se peloton snažil vyvarovat především nepříjemných pádů. Vstříc slávě vyrazili už po třech kilometrech Haussler a domácí Christophe Moreau, ke kterým se přidali i někteří další jezdci z dolních pozic průběžného pořadí.

Pětadvacetiletý Němec ze stáje Cerveló, jenž do dnešního dne vyhrál na velkých třítýdenních závodech pouze jednou etapu na Vueltě, utrhl při klesání z vrcholu Platzerwasel posledního soupeře Sylvaina Chavanela a jel vstříc prvenství. O čtyři minuty za ním dojel do cíle Španěl Amets Txurruka, třetí příčku obsadil vítěz sedmé etapy Brice Feillu.

Skupina největších favoritů včetně Kreuzigra dorazila se ztrátou šesti minut a 43 sekund. V průběžné klasifikaci se však v čele nic nezměnilo, český lídr se nicméně posunul na 13. příčku. Důvodem bylo odstoupení Američana Leviho Leipheimera ze závodu kvůli zlomenině zápěstí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!