Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Anaheim je v semifinále

Sport

  8:56
NEW YORK - Hokejisté Anaheimu se stali prvními semifinalisty severoamerické NHL. V sérii proti Coloradu i počtvrté zvítězili. Hokejisté Ottawy naopak zachránili naději na postup v souboji s Buffalem.

Anaheim Mighty Ducks - ilustrační foto. foto: ČTK

Senators tak díky vítězné brance Reddena snížili stav série na 1:3.

Hvězdou souboje se stal gólman hostů Ray Emery, který zneškodnil 29 ran soupeře. "Víte, co mě motivovalo? Že jsem v sérii zatím nechytal podle představ. Cítil jsem velkou odpovědnost klukům konečně pomoct," řekl novinářům ottawský brankář.

Ottawské naděje na zvrat série tak žijí, týmy se nyní přesunou k dalšímu duelu do hlavního města Kanady. "Věříme, že můžeme vyhrát," prohlásil kapitán Daniel Alfredsson. "Teď jsme snad našli způsob jak to dokázat. Jdeme správným směrem," dodal švédský reprezentant. "Když se ale vrátíme k důrazné hře, tak postoupíme my," uvedl buffalský Daniel Briere. "Dnes nás Ottawa v tvrdosti předčila," doplnil ho kouč poražených Lindy Ruff.

Anaheim naopak zužitkoval hned svou první postupovou možnost. V Denveru porazil místní Avalanche i ve čtvrtém utkání po sobě, tentokrát 4:1. Hosté se opět mohli spolehnout na výtečný výkon gólmana Ilji Bryzgalova.

"Jen se snažím chytat střely," prohlásil ruský brankář po zápase, v němž si připsal 40 zákroků. "Předvedl nejlepší výkon série. Vyhráli jsme díky němu," zhodnotil výkon pětadvacetiletého Rusa trenér Anaheimu Randy Carlyle.

Jeho svěřence teď bude čekat dlouhá pauza. Druhé semifinále Západní konference mezi San Jose a Edmontonem totiž není zdaleka tak jednoznačné.

"Pár dní klidu nám neuškodí. Dobijeme baterky," uvedl kouč. Trenér poražených Joel Quenneville neskrýval velké zklamání. "Podívejte se na týmy, které ještě v play off žijí. Nechybí jim rychlost, důraz a mládí," vyjmenoval nejdůležitější aspekty, které tentokrát jeho mužstvu ve vyřazovací části chyběly.

Buffalo - Ottawa 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky: 37. Briere - 5. Pothier, 43. Redden. Střely na branku: 30:28. Diváci: 18.690. Stav série 3:1.

Colorado - Anaheim 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Branky: 3. Sakic - 17. a 59. Marchant, 23. Selänne, 47. Penner. Střely na branku: 41:34. Diváci: 18.007. Konečný stav série 0:4.

Autoři: ,