Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Ani letos v Praze nezvítězila česká tenistka

Sport

  12:11aktualizováno  17:44
PRAHA - Iveta Benešová prohrála dnešní dohrávané semifinále turnaje ECM Prague Open s Rakušankou Sybille Bammerovou 0:6 a 5:7 a ani letos domácí tenistka na Štvanici nezvítězí. Utkání začalo již v sobotu, ale po třinácti minutách bylo přerušeno kvůli vytrvalému dešti. To už česká jednička prohrávala v prvním setu 0:3.

Déšť poznamenal program v Praze. foto: ČTK

"Špatně jsem se vyrovnala s jejím stylem hry. Je těžší začínat zápas za stavu nula tři ve druhým setu. Dělala jsem hrozně chyb a o co jsem se pokoušela, to mi nevyšlo. Byl to špatný den," řekla Benešová po prohře.

"Před turnajem bych byla se semifinále spokojená, ale rozhodně mě to mrzí. Tak doufám, že až příště bude taková šance, tak to zvládnu líp," řekla česká jednička.

Benešová začala špatně už v sobotu. "Ale vůbec jsem nepochopila, proč jsme hrály. Bylo mokro a míče byly těžké," řekla. Doufala, že jí pauza pomůže, ale opak byl pravdou. Rakušanka dál skvěle běhala a trpělivě míče vracela.

Hodně gamů se hrálo přes shodu, ale nakonec většinou zkazila úder domácí tenistka. Proto rychle ztratila dalších šest her a první game získala až za hrozivého stavu 0:6 a 0:3.

"Nemyslela jsem na to, že bych mohla prohrát dvakrát nula šest. Gamebolů jsem měla dost a pořád jsem chtěla vyhrát," řekla 32. hráčka světa. "Bylo to ale nahoru dolů. Vůbec jsem to necítila, i nohy mi nešly, i proto byl jeden míč světovej a druhej lehce zkaženej." Benešová snížila na 3:4, ale její boj proti "zdi" dokumentoval následující game: měla při svém podání devětkrát výhodu, přesto si servis pošesté v utkání prohrála. V následující hře odvrátila tři mečboly a šňůrou deseti míčů za sebou vyrovnala na 5:5. Obrat ale zastavily další její míče v síti či v autu a set ztratila 5:7.

Sybille Bammerová celý turnaj vyhrála. Turnajová dvojka dnes ve finále porazila nejvýše nasazenou Francesku Schiavoneovou z Itálie 7:6, 6:2 a získala druhý titul ve dvouhře v kariéře. Z Prahy si odveze také šek na 37 tisíc dolarů.

Autor: