Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Ani tři body Jágra nestačily Ranger k vítězství

Sport

  9:20
New York - Hokejový útočník Jaromír Jágr si připsal proti Buffalu tři body, ale po pádu na loket nedělní zápas nedohrál. Newyorskému týmu ale výkon Jágra nestačil a podlehl Buffalu 3:4 v prodloužení. Jágrův pád vyvolal obavy z obnovení zranění operovaného levého ramena, česká hvězda ale po utkání novinářům řekla, že je v pořádku.

Rangers podlehli Buffalu v prodloužení. foto: MARY ALTAFFERČTK

Hosté z Buffala sice vedli 1:0 po rychlé brance Thomase Vaneka, ve druhé třetině ale přišly chvíle českých hráčů v modrých dresech. Hned zkraje propálil nechytatelnou ranou z první gólmana Sabres Martina Birona český kapitán. V Jágrově přesilovkovém gólu měl prsty i zadák Rangers Karel Rachůnek. "Jágrova trefa byla nádherná. To neubráníte. Ani nevím, jestli se něco takového dá chytit," krčil rameny po utkání kouč Sabres Lindy Ruff.

I další dva střelecké úspěchy zaznamenali Rangers při početní výhodě. Na 2:1 zvýšil při dvojnásobné přesilovce Petr Průcha. Biron ještě dokázal vyrazit Jágrovu střelu, ale na dorážku Průchy byl krátký. Při ní si asistenci připsal i Michal Rozsíval. Třetí branka za Bironova záda padla při vyloučení českého útočníka hostí Aleše Kotalíka. Martin Straka zaznamenal 400. přihrávku v kariéře, když našel Jágra. Ten prolétl kolem beků 'Šavlí', objel Bironovu branku a poslal gólovou nahrávku na hokejku Michaela Nylandera.

Hokejisté Buffala se ale nevzdali. Už o několik minut později Jaroslav Špaček nabil při přesilovce Danielu Brierovi a ten propálil Weekese. Domácí brankář se sice zaskvěl při střele Drewa Stafforda, ale vyrovnat nakonec dokázal Jason Pominville. V prodloužení strhl vítězství na stranu Buffala forvard Briere, který podruhé za večer překonal Kevina Weekese a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

"Nezažil jsem moc zápasů, kde by v půlce bylo již prakticky rozhodnuto a nakonec se muselo prodlužovat. Je to paráda takhle to otočit," řekl autor vítězné trefy Briere. "Jsou opravdu dobří, umí podržet puk i hrát jeden na jednoho," pochválil soupeře Jágr, který se po jediném nedělním zápase NHL vrátil do čela kanadského bodování.
Autoři: ,