Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zemřel skokanský rekordman Antonín Hájek. Od podzimu jej hledala policie

Antonín Hájek během závodu v Planici v roce 2010. foto: Profimedia.cz

Ve věku 35 let zemřel bývalý skokan na lyžích Antonín Hájek. O úmrtí českého rekordmana a pozdějšího reprezentačního trenéra, který byl od 2. října pohřešován, v pátek odpoledne informoval bez dalších podrobností národní svaz.
  14:35aktualizováno  14:56

„Svaz lyžařů České republiky v pátek 10. března zasáhla zdrcující zpráva. Zemřel bývalý vynikající skokan na lyžích, český rekordman a reprezentační trenér Antonín Hájek. Jeho život vyhasl v nedožitých 36 letech,“ uvedl SLČR na svém webu.

Mluvčí svazu Tomáš Haisl pro iDNES.cz napsal: „S ohledem na rodinu Tondy a na naši společnou dohodu nebudeme okolnosti jeho úmrtí více komentovat.“

Podle informací deníku Blesk zemřel Hájek už na konci září, přičemž jeho tělo mělo vyplavit moře na ostrově Langkawi. Identifikace však podle deníku byla složitá, proto oficiální potvrzení přišlo až nyní. Příčinu smrti Blesk nespecifikuje.

Hájkova bývalá manželka Veronika v lednu, kdy byl bývalý skokan stále pohřešovaný, uvedla: „Opravdu nic nového nevím,“ řekla.

Hájkův bratr Matěj doplnil: „Z naší strany už není, jak více pomoci. Veškeré informace má policie. Nyní je míč na straně úřadů v Malajsii.“

Hájek byl nezvěstný řadu měsíců, od začátku října jej na základě oznámení rodiny hledala policie. Podle informací se nacházel právě v Malajsii.

„Informace ke konkrétním případům neposkytujeme,“ sdělil na dotaz iDNES.cz ohledně příčiny Hájkova úmrtí v pátek odpoledne Odbor komunikace a vnějších vztahů Policie ČR.

Hájek je držitelem českého rekordu v letech výkonem 236 metrů, který předvedl na mistrovství světa v Planici v roce 2010. Rodák z Frýdlantu ukončil kariéru před osmi lety. Ve Světovém poháru startoval ve 111 závodech a byl dvakrát těsně za stupni vítězů čtvrtý. Zúčastnil se olympijských her ve Vancouveru 2010 a Soči 2014. V Kanadě skončil sedmý na velkém můstku. Na MS v letech byl nejlépe osmý.

Podívejte se na rekordní skok Antonína Hájka z Planice:

Po skončení kariéry v roce 2015 začal s trenérskou prací. Věnoval se nejprve mládeži a v letech 2018 až 2022 vedl postupně ženskou i mužskou reprezentaci.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!