Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Argentinci vedou ve finále DC 1:0

Sport

  19:20
BUENOS AIRES - Argentinští tenisté vstoupili lépe do finále Davisova poháru proti Španělsku. První bod pro ně na domácím dvorci v Mar del Plata získal David Nalbandian, který v dnešní úvodní dvouhře porazil 6:3, 6:2 a 6:3 Davida Ferrera.

David Nalbandian slaví. foto: ČTK

Ferrerovi, který je při absenci světové jedničky Rafaela Nadala lídrem španělského týmu, se na podzim na turnajích ATP nedařilo a v Argentině potvrdil, že není v nejlepší formě. Nalbandian byl od začátku aktivnější a prosazoval se i při Španělově servisu. V prvním setu vedl 5:2 a podával, a i když první šanci ještě nevyužil, hned v následující hře potřetí sebral hostující jedničce servis a dotáhl sadu do vítězného konce.

V úvodu druhého setu se šestadvacetiletý Španěl snažil zvýšit aktivitu, ale dopouštěl se nevynucených chyb a nestačil. Znovu třikrát prohrál servis a získal jen dva gamy.

Třetí set byl nejvyrovnanější, protože laciným chybám se nevyhnul ani Nalbandian. Čelil třem brejkbolům, jenže španělský tenista žádný z nich nevyužil a sám při jediné Nalbandianově šanci na zisk soupeřova podání poslal snadný forhend daleko do autu.

Domácí favorit za stavu 5:3 servíroval na vítězství v zápase a čtyřmi přímými body z podání poslal Argentinu do vedení. "Odehrál jsem skvělý zápas, nemohl jsem ho odehrát lépe. Pořád jsem vedl a to mi dalo klid," pochvaloval si Nalbandian, který Ferrera porazil počtvrté z deseti vzájemných zápasů. Španěl uznal, že tentokrát neměl šanci. "Dneska jsem se cítil v porovnání s ním méněcenný. Myslel jsem si, že mu budu klást větší odpor," poznamenal.

O druhý bod nyní bojují domácí jednička Juan Martín del Potro s Felicianem Lopezem. Výsledek: Argentina - Španělsko 1:0 po první dvouhře Nalbandian - Ferrer 6:3, 6:2, 6:3.

Autor: