Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Armstrong porušil antidopingový řád

Sedminásobnému vítězi Tour de France Lanci Armstrongovi hrozí trest za porušení pravidel Francouzské antidopingové agentury (AFLD). Sedmatřicetiletý americký cyklista prý při kontrolách nerespektoval nařízení, že musí být pod neustálým dohledem antidopingového komisaře.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

svetla

9. 4. 2009 23:10
Smesni

Frantici se snazi Armstronga nacapat jiz 15 let, nikdy se jim to nepodarilo . Tentokrate zase ne a tak ho budou trestat za jeho chovani pri testu? Fraska, at se jiz konecne smiri s tim, ze jejich velkou Tour vyhraval american a ne frantik.

0 0
možnosti

akela

9. 4. 2009 19:37
co říkáte

tomu že stejně postižený fotbalista nemohl nastopi na ME z duvodu že je dopovanej to není sranda ale pravda a Armstrong???

0 0
možnosti

akela

9. 4. 2009 19:35
co říkáte

tomu že stejně postižený fotbalista nemohl nastopi na ME z duvodu že je dopovanej to není sranda ale pravda a Amstrong???

0 0
možnosti

redbiter

9. 4. 2009 16:41
Armstrong

Amstrongovi zabozrouti nemuzou prijit na jmeno,jsou n*srany za vyhral Tour de France 7X, Tak se ho snazi znemoznit takovymhle zpusobem.Armstrong nedoupuje,na rozdil od spousty francouskych cyklistu,on je proste tak dobry bez dopovani,a to mu to zabozrouti nemuzou odpustit.

0 0
možnosti

Baloun

9. 4. 2009 17:24
Re: Armstrong

Armstrong je díky své nemoci ve zvláštním režimu. Po amputaci varlat v důsledku rakoviny není schopen vytvářet vlastní mužský pohlavní hormon a proto užívá umělý. Ale v tom je právě ten háček.

Normální chlap tvoří tento hormon kontinuálně, 24 hodin denně pořád stejné množství. Ve spánku i námaze. Ale při námaze ho spotřebovává mnohem víc a tak se snadno stane, že hospotřebuje všechen, který má právě k dispozici a pak jede "na dluh". To způsobuje únavu, vyčerpání, prostě tradiční symptomy "přetažení přes čáru".

Armstrong má výhodu v tom, že si denní dávku hormonu může rozložit v závislosti na zátěži. To mu umožní nejen v závodě lépe zahnat únavu, ale i v tréningu absolvovat větší zátěž a tím se lépe připravit.

Aby této výhody nezneužíval, proto musí  být pod nepřetržitým dohledem. To nemá s žabožroutama nic společného.

Je to problém. Nemoc, která ho na jednu stranu v životě hendikepuje, mu na druhou stranu dává možnost vyniknout. Je to spravedlivé, nebo ne? Ať si odpoví každý sám. Za sebe si myslím, že pokud chce závodit, měl by se podřídit kontrole. Jinak stačí, aby se průměrný cyklista nechal vykastrovat a za pár měsíců z něj může být šampion. Tím netvrdím, že Armstrong je průměrný cyklista.

0 0
možnosti