Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Tragédie pro Sabalenkovou, její partner Kolcov patrně spáchal sebevraždu

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková, archivní snímek foto: AP

Druhá tenistka světového žebříčku Běloruska Aryna Sabalenková utrpěla těžkou osobní ztrátu. Její partner Konstantin Kolcov nečekaně zemřel ve věku 42 let, v úterý o tom informoval ruský hokejový klub Salavat Julajev Ufa, v němž Kolcov působil jako asistent. Podle agentury AFP měl spáchat sebevraždu.
  8:59aktualizováno  20:49

Kolcov zemřel v Miami, kde byl se Sabalenkovou na turnaji. Dvojnásobná grandslamová šampionka má první zápas na Miami Open odehrát v pátek, její jméno už ale nefiguruje v programu tréninků. Organizátoři zatím její další účast na turnaji nekomentovali.

Podle informací televizní sítě Tennis Channel se Sabalenková z turnaje neodhlásila a hodlá hrát. Nebude ale poskytovat žádné rozhovory a nebude se účastnit pozápasových tiskových konferencí.

Policie z Miami-Dade podle AFP v úterý oznámila, že úmrtí vyšetřuje jako sebevraždu. Policejní mluvčí Argemis Colome agentuře sdělil, že policie byla v noci přivolána do hotelu v Miami Beach poté, co „muž vyskočil z balkonu“. Vyšetřování žádné podezření na spáchání trestného činu neodhalilo.

Kolcovovo úmrtí v úterý nejprve potvrdil klub Salavat Julajev z města Ufa, který v prohlášení napsal: „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že trenér Salavatu Julajev Konstantin Kolcov zesnul. Byla to silná a veselá osobnost, milovali a respektovali ho hráči, kolegové i fanoušci. Navždy se zapsal do historie klubu. Ať odpočívá v pokoji.“

Kolcov hokej velmi úspěšné hrával: v letech 2002 a 2010 reprezentoval Bělorusko na olympijských hrách, strávil tři sezony v NHL. Se Salavatem Julajev vyhrál v roce 2008 tehdejší ruskou superligu, předchůdkyni KHL.

Se Sabalenkovou svůj vztah veřejně oznámili v roce 2021, na sociálních sítích často sdíleli společné fotky. Pětadvacetiletá tenistka i s podporou svého partnera letos v lednu obhájila titul na Australian Open, čímž získala druhý grandslamový pohár v kariéře.

Minulý týden postoupila do osmifinále turnaje v Indian Wells a tento týden měla plnit roli nasazené dvojky na dalším obřím podniku v Miami.

Média rovněž připomínají, že před pěti lety zemřel v pouhých 43 letech otec Sabalenkové Sergej na zánět mozkových blan.

Autoři: , ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...