Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Plíšková začne Australian Open s Rybakinovou, Bouzkovou vyzve Nosková

Momentka z losu tenisového Australian Open foto: AP

Karolína Plíšková začne tenisové Australian Open proti světové trojce a úřadující finalistce Jeleně Rybakinové z Kazachstánu. Marie Bouzková bude v 1. kole v Melbourne čelit krajance Lindě Noskové. Českou jedničku a nasazenou sedmičku Markétu Vondroušovou poslal los na hráčku z kvalifikace, turnajová dvaatřicítka Jiří Lehečka se utká se Španělem Bernabém Zapatou.
  7:59

Češek je zatím v hlavní soutěži sedm, muži jsou ve třech. O postup usilují v kvalifikaci Jakub Menšík, Vít Kopřiva, Sára Bejlek, Brenda Fruhvirtová, Dominika Šalková a Gabriela Knutsonová, kteří se dostali do závěrečného kola. Kvůli zranění zápěstí chybí Karolína Muchová, odhlásila se také těhotná Petra Kvitová.

Turnajová devítka Barbora Krejčíková začne první grandslamový turnaj sezony proti Japonce Mai Hontamaové. Osmnáctiletá Linda Fruhvirtová narazí na nasazenou desítku Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, Kateřina Siniaková se střetne s Rumunkou Jaqueline Cristianovou. V mužské části pavouka začne Tomáš Macháč proti hráči z kvalifikace. Jiřího Veselého, který startuje díky chráněnému žebříčku, čeká Francouz Arthur Fils.

Bývalá světová jednička a loňská čtvrtfinalistka Australian Open Plíšková se utká s Rybakinovou počtvrté v kariéře, zatím proti ní ani jednou neuspěla. Naposledy prohrála vloni ve dvou setech na turnaji v Abú Zabí. Turnajová jednatřicítka Bouzková narazí na Noskovou potřetí, zatím pokaždé vyhrála. Vítězka českého souboje může vyzvat ve 3. kole světovou jedničku Igu Šwiatekovou.

Momentka z příprav na tenisové Australian Open v Melbourne Parku

Dvaadvacetiletá Polka začne turnaj proti vítězce turnaje z roku 2020 Američance Sofii Keninové. V dalším kole může narazit na lepší z duelu mezi Danielle Collinsovou a Angelique Kerberovou, která se vrací po mateřské přestávce.

První grandslamový turnaj po narození potomka čeká také Japonku Naomi Ósakovou, jež bude v úvodu čelit nasazené šestnáctce Caroline Garciaové z Francie. Obhájkyně titulu Běloruska Aryna Sabalenková se střetne v úvodu s hráčkou z kvalifikace.

Soupeře z kvalifikace bude mít na začátku také úřadující šampion Srb Novak Djokovič. První hráč světa zaútočí v Austrálii na 11. titul a rekordní 25. grandslamový, kterým by se v historickém žebříčku odpoutal od Australanky Margaret Courtové. Světová dvojka Carlos Alcaraz začne proti Francouzovi Richardu Gasquetovi.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!