Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Australian Open rozlosováno, jak dopadnou Češi?

Sport

  10:11
MELBOURNE - Český tenista Radek Štěpánek, který v neděli vyhrál turnaj v Brisbane, se v prvním kole Australian Open utká s Nicolasem Lapenttim z Ekvádoru. Rozhodl o tom dnešní los úvodního grandslamu sezony v Melbourne, který nejlepšímu Čechovi podle světového žebříčku Tomáši Berdychovi přisoudil Američana Robbyho Ginepriho.

Štěpánek jde do finále. foto: ČTK

Štěpánek s Berdychem jsou oba mezi nasazenými a soupeře pro úvodní zápas shodně v obou dosavadních vzájemných duelech porazili. Dvaadvacátý nasazený Štěpánek může ve třetím kole narazit v repríze úspěšného finále z Brisbane na Španěla Fernanda Verdasca, ve čtvrtém by ho pak mohl čekat zatím nejlepší tenista této sezony Brit Andy Murray.

Pokud se do čtvrtého kola dostane turnajová dvacítka Berdych, zahraje si zřejmě s vítězem třinácti grandslamových turnajů Rogerem Federerem ze Švýcarska.

Do hlavní soutěže se z českých tenistů přímo dostali ještě Jan Hernych a Ivo Minář. První jmenovaný v prvním kole narazí na Rumuna Victora Hanescua, druhý si zahraje s patnáctým nasazeným Stanislasem Wawrinkou ze Švýcarska.

Srbský tenista Novak Djokovič na cestu za obhajobou titulu vykročí duelem s hráčem z kvalifikace. Světová jednička Rafael Nadal ze Španělska se utká s Belgičanem Christophem Rochusem a druhý nasazený Federer bude v prvním kole hrát s Italem Andreasem Seppim. Murray, který už letos porazil Nadala i Federera, na úvod narazí na Rumuna Andreje Pavla.

Autor: