Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Bajce nechci otravovat

Sport

  11:05
HARRACHOV - Působí hodně smutně, snad až zoufale. Ladislav Rygl, donedávna lyžař kamarádící se v severské kombinaci se stupni vítězů, se v olympijské sezoně trápí. Ani jednou se dosud nepotkal se závodem, v němž by se alespoň trochu zadrápl. Před víkendovými závody SP v Harrachově ho navíc sklátily horečky, takže se musel omluvit.

Ladislav Rygl foto: Radek PetrášekČTK

LN Vaše dosavadní průměrné výsledky mají na svědomí nekonečné problémy při skoku. Víte vůbec ještě, co na můstku děláte špatně?
Kdybych to už ani nevěděl, pak by bylo lepší vše sbalit...

LN Takže...?
Většinou se odrážím pozdě a na hraně nestíhám odraz dokončit. Při závodech se pak enormně snažím a od toho chtění jsem dost stažený. Takže tím pádem skáču ještě hůř.

LN Po loňském MS vám funkcionáři slíbili výrazně lepší materiální zabezpečení. Dočkal jste se?
O tom do novin snad ani nemohu mluvit. Něco se trochu nepovedlo...

LN Co máte na mysli?
Já se ale nechci vymlouvat. Ani ne na špatnou kombinézu, kterou mám k dispozici. I s ní se asi dá udělat řekněme ne výborný, ale dobrý skok. K nedorozumění došlo i při výběru skoček. Dostal jsem je s jiným těžištěm. V letošní sezoně se pokazilo snad vše, co se pokazit mohlo.

LN Je o vás známo, že si své trable snažíte zpravidla vyřešit sám. Máte vůbec někoho, kdo by vás z téhle depresivní bažiny mohl vytáhnout?
Snažím se druhé neobtěžovat a vše si řešit raději sám. Navíc mě v tuhle chvíli zrovna skutečně nenapadá nikdo, komu bych se mohl svěřit...

LN Nepokusil jste se kontaktovat trenéra skokanské reprezentace Vasju Bajce? Třeba by vás na můstku probudil.
Myslím, že má dost práce se skokanama. Nechci ho otravovat.

LN Připouštíte, že jste třeba nezachytil překotný technický vývoj?
Nad novými trendy ve skoku určitě přemýšlím, ale podívejte se třeba na Ahonena a Jandu. Každý skáče jinak, ale oba jsou přesto nejlepší na světě.

LN Dá se ještě ve zbývajícím čase do vaší třetí olympiády v životě něco zachránit?
Před olympiádou bych měl dostat novu kombinézu, takže doufám, že bude dobrá. Pořád ještě věřím, že se tenhle vývoj zlomí a že se konečně chytím.

LN Vzpomenete si ještě někdy ne poslední nepovedenou olympiádu v Salt Lake City?
Ta pro mě byla hrozná. Tehdy jsem si říkal, že už lyže nikdy nechci vidět. Vztahy tam byly určitými lidmi zbytečně vyhecované. Do Itálie se ale těším. Kdybych se netěšil, tak na olympiádu nepojedu.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!