Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Bank skončil sedmý v superkombinaci. Jsem trochu zklamaný, řekl

Sport

  22:16aktualizováno  22. února 11:01
WHISTLER - Americký sjezdař Bode Miller vyhrál superkombinaci na olympiádě ve Vancouveru, přestože byl po sjezdu až sedmý. Nejlepší z Čechů Ondřej Bank skončil sedmý a o jedno místo zaostal za svým výsledkem z předchozích her v Turíně. Vedení v kombinaci po sjezdu neudržel Nor Aksel Lund Svindal, který nedokončil slalom.

Ondřej Bank. foto: Reuters

VANCOUVER ON-LINE

Bank byl po úvodní sjezdařské části až šestnáctý, ale výborný výkon ve slalomu jej vynesl o devět příček výš, pomohlo mu i vypadnutí i pěti soupeřů. Bank předvedl čtvrtý nejrychlejší slalom a od třetího místa, které obsadil Švýcar Silvan Zurbriggen, jej dělilo 0,87 vteřiny. Druhý skončil stejně jako v Turíně Ivica Kostelič z Chorvatska.

Bode Miller.

Čtyřnásobný mistr světa Miller potvrdil svojí pozici zřejmě nejvšestrannějšího sjezdaře současnosti. Ve Vancouveru už bral bronz ze sjezdu, stříbro ze super G a dnes medailovou kolekci zkompletoval svým prvním olympijským zlatem v kariéře. Miller ještě může pomýšlet na úspěch ve slalomu.

V koutku duše jsem pomýšlel na medaili, přiznal Bank
S lehkým zklamáním přijal Ondřej Bank sedmé místo, které vybojoval v superkombinaci na olympiádě ve Vancouveru. Cenné desetiny ztratil ve sjezdu i slalomu a mohl zapomenout na medailové překvapení.

"Lhal bych, kdybych řekl, že nejsem trochu zklamanej," řekl Bank Radiožurnálu po závodu. Po výsledcích v trénincích sjezdu (den před závodem skončil čtvrtý), a co jsem jezdil ve slalomu za časy, tak se musím přiznat, že jsem v koutku duše pomýšlel na medaili." Že to nemusely být falešné úvahy, to dokazuje fakt, že Bank už jednou v superkombinaci Světového poháru skončil třetí. Na minulé olympiádě ve Vancouveru byl šestý a stejný výsledek má i z mistrovství světa.

Bezchybná jízda by znamenala útok na medaili
Na sjezdovkách ve Whistleru udělal chybičky ve sjezdu i slalomu. "Nejel jsem špatně, ale pokaždé jsem něco ztratil. Kdybych předvedl bezchybný jízdy, tak útok na tu medaili by byl," domníval se. Když stál v cíli, tak netoužil po tom, aby mu cenný kov "spadl do kapsy" díky tomu, že by některý ze soupeřů spadl. "Tohle nenávidím. Chtěl jsem je porazit fér a dobrou jízdou. Měl jsem na to, ale nedokázal jsem to," dodal.

Po dojezdu se Bank bavil chvilku s Američanem Bodem Millerem, novým olympijským šampionem. Čech Američanovi řekl, že předvedl super jízdu ve slalomu a že si to zasloužil. "On když nevypadne, tak je nejlepší lyžař," řekl devětadvacetiletý Bank na adresu Millera.

Další Bankovým startem na olympiádě bude úterní obří slalom. Těšil se, že tentokrát pojede bez tlaku, jelikož v superkombinaci od sebe hodně čekal. "Teď si můžu udělat hezký výsledek a jenom překvapit," dodal.

Autor: